2011. november 10., csütörtök

A tíz legjobb Gasztrobloggerrel forgatunk! - Lila füge (3. rész)

Forgatással kezdtük a hosszú hétvégét követő első munkanapot. Jobb volt ez így, mint ha az irodában ücsörögtünk volna, ráadásul megint egy újabb gasztrobloggerrel ismerkedhettünk meg kicsit közelebbről. A SPAR Chef receptverseny következő háziasszonya Havas Dóra, alias Lila Füge. Hallottuk már róla, hogy Ő is a reklámszakmában kezdte és egy kis grafikusi-kreatív vér is csörgedezik az erejében, nem mellesleg pedig baromi jól fotózik.
Apropó fotók! Éppen a találkozás előtt pár nappal sikerült belenéznünk Dóra most megjelent, első szakácskönyvébe. Zseniálisak a fotók - amiket persze mind Ő készített - és  persze az egész könyv hangulata. Ahogy Ő is írja, ez egy nagyon személyes szakácskönyv lett. Valóban! Az ételeken keresztül (amik mondanunk se kell, hogy szintén nagyon ínycsiklandozóak) kicsit belepillanthattunk Dóra mindennapjaiba. Szeretnénk, ha rajtunk keresztül Ti is kapnátok egy kis ízelítőt a könyvből, így a következő héten 3 receptet szeretnék Veletek megosztani.

A forgatásra egyébként sajnos, Dóra szempontjából, pont nem a legmegfelelőbb időpontban került sor, mivel kicsit betegeskedett. Ettől függetlenül viszont le a kalappal előtte! Végig nagyon kedves volt és még akkor sem szólt semmit, amikor a beígért határidő után kicsivel még mindig az utolsó jelenetet vettük fel. Így utólag be kell valljuk, első hallásra az étel, amit készített semmi különössel nem kecsegtetett. Amint viszont megkóstoltuk, minden addigi kétely elszállt. Lila füge receptjei egyébként pont ilyenek. Alapvetően nagyon egyszerűek, de egy-egy hozzávalótól nagyon különlegesek lesznek.

Zöldséges tonhalas fusilli
  1. 250 g túró
  2. 40 dkg fussili tészta
  3. 15 dkg tonhal
  4. 4 ek olívaolaj
  5. 2 dl fehérbor
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 3 zellerszár
  • 3 közepes paradicsom
  • 1/2 ek morzsolt kakukkfű
  • 3 fej csiperkegomba
  • só, bors
A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt lobogó sós vízben fogkeményre főzzük. Felhasználásig melegen tartjuk. Az összes zöldséget egyforma, kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a kockára vágott lilahagymát. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket és további 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, 5-7 percig pirítjuk, majd beletesszük a kakukkfüvet és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral, összeforgatjuk és tovább pirítjuk, amíg a paradicsom levet ereszt. Összeforgatjuk a lecsepegtetett tonhallal, átforrósítjuk, majd a főtt tésztához keverjük. A végén a tetejére morzsoljuk a túrót.
  
Játék! 
  1. Főzzetek Ti is a fent felsorolt első 5 hozzávalóból! 
  2. Ezeket a hozzávalókat még bármivel kiegészíthetitek! 
  3. Küldjétek be a receptet a SPAR Chef weboldalán október 9-ig és nyerjetek értékes WMF és SPAR nyereményeket!
Kíváncsian várjuk a recepteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések