2011. november 3., csütörtök

A tíz legjobb Gasztrobloggerrel forgatunk! - Két cica konyhája (2. rész)

Mint már írtunk is róla, szuper feladatot kaptunk, amit kéthetente nem esik nehezünkre teljesíteni, hiszen a 10 legjobb gasztrobloggerrel forgathatunk. Második SPAR Chef-ünk a Két cica konyhája blog írója, Bezselics Ildikó volt, akivel egy isteni spanyol omlettet készítettünk el.

Ildi - elmondása szerint - sosem állt még kamera előtt, mögötte viszont annál inkább! Főszerkesztőként dolgozott ugyanis a Magyar Televízió reggeli műsoraiban, aztán a TV2 szórakoztató műsorait szerkesztette. Később belekóstolt az írásba is, női lapok újságírójaként. Gasztroblogger pályafutását ezek mellett egyengette, és kitartó munkával építette fel a Két cica konyháját, amit ma a leglátogatottabb gasztroblogok között tartanak számon.

Számunkra így egyértelmű volt, hogy a kamerák világa sosem állt távol tőle, mint ahogyan az sem, hogy bármilyen témáról sokat beszéljen. Ildi már az elején figyelmeztetett: "Bármiről órákat tudok beszélni, ezzel nem lesz gond." És valóban! Míg mi nagy örömmel hallgattuk a többszörösen összetett mondatokba foglalt történeteket a spanyol omlettről, szegény vágónk csak pislogott, hogy is fogja ezt 2,5 percbe belesűríteni. Így sajnos, a történetekből csak kevés maradt a végére. A filmből kimaradt magyarázatokat, Ildi a blogján pótolja és magyarázza a spanyol omlettel kapcsolatos félreértéseket: "Ez esetben „spanyol omlett”-ről van szó, nem a kukoricalepényből készült tekercsekről. Az utóbbi időben fogalomzavar alakult ki a két ételtípus körül, pedig a tortilla egyszerűen tortácskát jelent (a méltán ismerősen hangzó spanyol torta szó kicsinyítőképzős változata, mely nem meglepő névvel a tortát illetik)." Ildi azt is mesélte, hogy Spanyolországban van egy nagyon híres sonka üzlet, ahol (nem vicc!) az egyik legkelendőbb árucikk a magyar sonka. Lám-lám, még ott is tudunk újat mutatni, ahol ezt nem várnánk.
No, de vissza az alapokhoz: mit is főzött Ildi?


Spanyol omlett (tortilla)
  1. 100 g Esterházy sonka
  2. 100 g Cheeseland edami sajt 
  3. 6 tojás
  4. 2 evőkanál margarin
  5. frissen őrölt fekete bors
600 g krumpli
2 fej vöröshagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 kis padlizsán
1 kis cukkini
3 fej csiperkegomba



Most pedig jöjjön a játék! 
  1. Főzzetek Ti is a fent felsorolt első 5 hozzávalóból! 
  2. Ezeket a hozzávalókat még bármivel kiegészíthetitek! 
  3. Küldjétek be a receptet a SPAR Chef weboldalán október 9-ig és nyerjetek értékes WMF és SPAR nyereményeket!
Sok sikert, jó főzőcskézést! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések