2011. november 29., kedd

Fűszervajas foccacia

Ezt a foccacia tészta receptet egyszerűen imádom, zseniálisan jó! Már többször használtam pizzatésztának és kiválónak bizonyult. A recept Dolce Vita-é, persze ki is ismerne jobban egy ilyen olasz ételt. Mai napon egyébként volt alkalmam vele megismerkedni és rögtön a szemébe is dicsértem a foccacia-ját:) Kriszta eredetileg a grisszinihez is ezt használta, de mesélte, hogy ahhoz azóta még jobb receptet fejlesztett ki rá, hogy a megőrizze ropogósságát.
A foccacia-ból most egy egyszerű zöldfűszeres változatot készítettem el.


Hozzávalók

Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg porélesztő
  • 3 ek olaj
  • 3 dl melegvíz
  • 2 tk só
Fűszervajhoz:
  • 100 g vaj
  • 2 szál póréhagyma apróra vágva
  • 1 fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
  • friss kakukkfű apróra vágva
  • só, bors

A tészta hozzávalóit összekeverem és addig gyúrom, amíg gumiszerű állagot nem kapok. Lefedem és meleg helyen duplájára kelesztem.
A fűszervajhoz összekeverem a hozzávalókat. Itt természetesen más, szabadon választott fűszereket is használhatunk.
A tésztát kinyújtom, és kb. 10x15 cm-es téglalapokat vágok belőle. Megkenem a fűszervajjal (kicsit olvasszuk meg, hogy könnyebben kenhető legyen). Képzeletben elharmadolom és a 2 szélét középre hajtom (mintha egy pénztárcát csuknék össze). A tetejét is megkenem fűszervajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 8-10 percig sütöm.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, viszem a receptet! Imádjuk a sós sütiket, kipróbálós lesz!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések