2011. november 14., hétfő

Tejszínes-joghurtos keksztorta

Ez most a legeslegkedvencem, és mindenki aki kóstolta szintén oda van érte. Olyan egyszerű, hogy az már pofátlanság, ugyanis 5 dolog kell csak hozzá, és maximum 15 perc az elkészítési ideje! Még csak sütni sem kell, csak a hűtőben pihentetni, és még másnap is nagyon finom, sőt direkt jót tesz neki ha minél többet csücsül a hűvösben. Az íze olyan üdítő és letisztult a joghurttól, hogy nem lehet megunni!
Mindenképpen megér egy próbát, kíváncsi vagyok ki csatlakozik még hozzám a Tejszínes-joghurtos keksztorta fun clubhoz... :)

Hozzávalók 28cm-es tortaformához:
  • 30 dkg kekszmorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 1 nagy doboz joghurt (400g)
  • 2 közepes banán
  • fél citrom
  • fél liter habtejszín

A kekszmorzsát keverjük össze a joghurttal, és nyomkodjuk bele a formába. A banánokat vágjuk kb. 6 mm-es körökre, és fektessük le őket körben a tésztánkra. Locsoljuk meg fél citrom levével, nehogy megbarnuljanak. Tegyük be a hűtőbe, amíg a tejszínt felverjük, majd vegyük ki, és simítsuk rá a habot. (A tejszínbe nem tettem cukrot, mert a tésztában pont elég van, de aki szeretné még tovább turbózni, az tehet bele.) Díszíthetünk citrommal, mandulával és villamintákkal.
Ennyire egyszerű...

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések