A kéksajt imádóknak ajánlom ezt a gyors tésztaételt, ami egy igazán tartalmas főétel, akkor ha nem akarunk sokat bíbelődni a konyhában de jóllakni azért igen.
Hozzávalók
- 400g szarvacska tészta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10dkg sonka
- 20 dkg gomba
- 15 dkg gorgonzola (v. kék penészes sajt)
- 2 ek. parmezán
- 200ml főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem
- fokhagymapor
- bors
A gombát, a sonkát és a sajtot kisebb darabokra aprítjuk. A hagymát kis olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát, később a gombát, majd beleöntjük a tejszínt. Egyszer összerottyantjuk és beledobjuk a gorgonzolát, 1 ek. parmezánt, ízesítjük fokhagymaporral, borssal. Közben kifőzzük a tésztát, és összekeverjük a feltéttel. Egy jénaiba öntjük, és megszórjuk 1 ek. parmezánnal. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése