Hozzávalók (kb. 3 adaghoz):
- 1 csomag kínai tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 répa
- 15 dkg káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál szójaszósz
- 1 tojás
- só
Illatos-omlós csirkéhez:
- 25 dkg csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- só, bors
- olaj a sütéshez
Mézes-mustáros csirkéhez:
- 25 dkg csirkemell
- 5 evőkanál mustár
- 3 evőkanál méz
A tésztát feltesszük főni. A hagymát, a répát és a káposztát csíkokra szeljük. A hagymát kis olajon egy wokban feltesszük pirulni. Néhányszor átforgatjuk és mehet hozzá a répa, majd a káposzta. Az egészet megsózzuk, majd felöntjük 2 pohár vízzel és nagy lángon elforraljuk a vizet. Ezután megpirítjuk a keveréket, rátesszük az átpréselt fokhagymát és meglocsoljuk a szójaszósszal. Hozzáadjuk a tésztát, jól átforgatjuk, pirítjuk. Ráütünk az egészre egy tojást, újra átforgatjuk az egészet.
A csirkéket felkockázzuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a mustáros mézes keveréket, beletesszük a csirkéket, jól elkeverjük. Ezután elkészítjük az illatos-omlós csirke alapját. A tojásfehérjét elkeverjük a keményítővel, sóval, borssal és kézi habverővel eldolgozzuk. A csirkéket belefogatjuk a keverékbe. A mézes-mustáros csirkét teflon serpenyőben, az illatos-omlóst pedig bő olajban kisütjük.
Ez nagyon jól néz ki, tuti kipróbálom!
VálaszTörlés