2011. június 20., hétfő

Eredeti kínai

A tésztaételek szerelmese vagyok, így ha már a milánói-bolognai-krumplis-káposztás négyesből egyikre sem fáj a fogam, akkor jöhet egy kis kínai. Persze a zöldséges, szójaszószos verziót mindenképpen illik valami husival tálalni. Picit vegyítve az élvezeteket jött az ötlet, hogy illatos-omlós és mézes-mustáros csirkével készítem el, csak hogy mindenből jusson egy kicsi. Az illatos-omlós ugyan nem lett tökéletes, de utólag konstatáltam, hogy csak a sütéssel lehetett a gond. A receptet sokan liszttel csinálják, én keményítővel készítettem el.

Hozzávalók (kb. 3 adaghoz):

  • 1 csomag kínai tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 répa
  • 15 dkg káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 tojás

Illatos-omlós csirkéhez:

  • 25 dkg csirkemell
  • 2 tojásfehérje
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Mézes-mustáros csirkéhez:

  • 25 dkg csirkemell
  • 5 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz

A tésztát feltesszük főni. A hagymát, a répát és a káposztát csíkokra szeljük. A hagymát kis olajon egy wokban feltesszük pirulni. Néhányszor átforgatjuk és mehet hozzá a répa, majd a káposzta. Az egészet megsózzuk, majd felöntjük 2 pohár vízzel és nagy lángon elforraljuk a vizet. Ezután megpirítjuk a keveréket, rátesszük az átpréselt fokhagymát és meglocsoljuk a szójaszósszal. Hozzáadjuk a tésztát, jól átforgatjuk, pirítjuk. Ráütünk az egészre egy tojást, újra átforgatjuk az egészet.

A csirkéket felkockázzuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a mustáros mézes keveréket, beletesszük a csirkéket, jól elkeverjük. Ezután elkészítjük az illatos-omlós csirke alapját. A tojásfehérjét elkeverjük a keményítővel, sóval, borssal és kézi habverővel eldolgozzuk. A csirkéket belefogatjuk a keverékbe. A mézes-mustáros csirkét teflon serpenyőben, az illatos-omlóst pedig bő olajban kisütjük.

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések