2011. június 27., hétfő

Puding házilag

A hétvégén rakott palacsintát csináltam. Kihagyhatatlan zárómozzanatként mindig nyakon öntöm egy jó adag csokipudinggal, mert hamár édes, akkor már legyen rendesen édes. Ekkor villant be, hogy minden alkalommal vmi hónapok óta a szekrényben sínylődő tartósítószeres porból csinálom a pudingot. Ráadásul az íze sem a legtutibb, bőven lehetne még fokozni. Így hát másnap neki is láttam, hogy kipróbáljam milyen a házi készítésű puding.


Hozzávalók:

Csokipuding
  • 2, 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • kis rumaroma

Kávés puding
  • 2, 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 adag 3in1-ben kávé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • kis rumaroma

A tejet felteszem forrni. A többi hozzávalót egy kis tálban elkeverem. A meleg tejből átkanalazok egy kicsit és simára keverem vele a hozzávalókat. Amikor a tej felforrt hozzáöntöm a keveréket. Addig keverem, amíg sűrű masszát nem kapok. Ezután egy teáskanál rumaromát hozzáadok (lehet többet is, ízlés szerint). Az egészet kis tálkákba töltöm és miután kihűlt pár órára hűtőbe teszem.
Tipp: a liszt helyett használhatunk keményítőt is, bár inkább a fordítottja szokás :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések