2011. június 15., szerda

Normandiai csirke

Ez tipikusan az az étel ami akkor születik, ha a hűtőben csak pár hozzávalót találunk. Ez esetben vöröshagyma, pár szikkadt alma, és egy kis csirkemell volt itthon, de mégis valami isteni dolog kerekedett ki belőle. Hiába, szuper ez a Google kereső! :)



Hozzávalók
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 nagyobb alma
  • kis liszt a behintéshez
  • 1 csirkemell vagy 4 csirkecomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1dl brandy (vagy aroma)
  • 2dl almabor (fehér v. rozébor)
  • 1 tk. kakukkfű
  • kicsit több mint 1 dl tejszín
Zöldsaláta öntet
  • negyed gerezd fokhagyma
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 2 ek. fehérborecet
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt fekete bors

A csirkemellet 4 darabra vágjuk, besózzuk, és szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. Az almákat héjastól vágjuk fel szeletekre. Közepes lábosban 2 evőkanál vajat felhevítsünk fel, és adjuk hozzá az almadarabokat. Ha megbarnult, kicsit sózzuk meg, és tegyük félre. A csirkét hintsük be liszttel, és 2 ek. vajon pirítsuk meg mindkét oldalát, majd vegyük ki az edényből. Ezután következik a hagyma. Hosszanti csíkokra daraboljuk fel, és pároljuk aranybarnára. Adjuk hozzá a brandyt, és amikor felforr, az almabort is. Kis idő elteltével adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk, fektessük rá a csirkemelleket v. csirkecombokat. Rakjuk be a 180-200 fokos sütőbe 20-25 percre. Vegyük ki, tegyük félre a csirkét, majd adjuk hozzá az almát és a tejszínt, sózzuk ha szükséges. Tűzön egyszer rottyantsuk össze, helyezzük vissza a húsokat és tálaljuk petrezselymes rizzsel, valamint zöldsalátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések