Hozzávalók
- 4 evőkanál vaj
- 2 nagyobb alma
- kis liszt a behintéshez
- 1 csirkemell vagy 4 csirkecomb
- só
- 1 nagy vöröshagyma
- 1dl brandy (vagy aroma)
- 2dl almabor (fehér v. rozébor)
- 1 tk. kakukkfű
- kicsit több mint 1 dl tejszín
- negyed gerezd fokhagyma
- 1 kk. dijoni mustár
- 2 ek. fehérborecet
- 6 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 csipet só
- frissen őrölt fekete bors
A csirkemellet 4 darabra vágjuk, besózzuk, és szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. Az almákat héjastól vágjuk fel szeletekre. Közepes lábosban 2 evőkanál vajat felhevítsünk fel, és adjuk hozzá az almadarabokat. Ha megbarnult, kicsit sózzuk meg, és tegyük félre. A csirkét hintsük be liszttel, és 2 ek. vajon pirítsuk meg mindkét oldalát, majd vegyük ki az edényből. Ezután következik a hagyma. Hosszanti csíkokra daraboljuk fel, és pároljuk aranybarnára. Adjuk hozzá a brandyt, és amikor felforr, az almabort is. Kis idő elteltével adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk, fektessük rá a csirkemelleket v. csirkecombokat. Rakjuk be a 180-200 fokos sütőbe 20-25 percre. Vegyük ki, tegyük félre a csirkét, majd adjuk hozzá az almát és a tejszínt, sózzuk ha szükséges. Tűzön egyszer rottyantsuk össze, helyezzük vissza a húsokat és tálaljuk petrezselymes rizzsel, valamint zöldsalátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése