2011. június 22., szerda

Paradicsomos húsgombócos spagetti


Tészta megint. No nem mintha unnám, sokkal inkább feldobom a régi jó receptet egy kis husival. Már régóta szerettem volna kipróbálni milyen a spagetti húsgombóccal. Most a Paprika Magazin adta az ihletet és nagyrészt csak az ihletet, mert a receptet kissé fel kellett turbózni. Bár lássuk be, a több bor sosem árt az ételnek ;)

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál fehérbor
  • kis liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A paradicsom mártáshoz:

  • 3 paradicsom
  • 1 hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • oregánó, bazsalikom, só
  • olívaolaj
  • spagetti tészta

A petrezselymet és a hagymát apróra vágjuk és a tojással, zsemlemorzsával, fehérborral hozzáadjuk a darálthúshoz. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Letakarva a hűtőbbe tesszük.

Feltesszük a vizet forrni a tésztának. Mikor már picit meleg beleejtjük a 3 fej paradicsomot. Kicsit várunk majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját. Félbevágjuk, kimagozzuk. A répát meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felvágjuk és olívaolajon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát, kicsit átforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a konzervet és a bort. Sózzuk és oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. Az egészet 5-10 percig összefőzzük, majd összeturmixoljuk.

Elővesszük a darálthúst és kis golyókat formázunk belőlük. Lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések