Hozzávalók
A húsgombóchoz:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 evőkanál fehérbor
- kis liszt
- só, bors
- olaj a sütéshez
A paradicsom mártáshoz:
- 3 paradicsom
- 1 hámozott paradicsomkonzerv
- 1 répa
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- oregánó, bazsalikom, só
- olívaolaj
- spagetti tészta
A petrezselymet és a hagymát apróra vágjuk és a tojással, zsemlemorzsával, fehérborral hozzáadjuk a darálthúshoz. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Letakarva a hűtőbbe tesszük.
Feltesszük a vizet forrni a tésztának. Mikor már picit meleg beleejtjük a 3 fej paradicsomot. Kicsit várunk majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját. Félbevágjuk, kimagozzuk. A répát meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felvágjuk és olívaolajon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát, kicsit átforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a konzervet és a bort. Sózzuk és oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. Az egészet 5-10 percig összefőzzük, majd összeturmixoljuk.
Elővesszük a darálthúst és kis golyókat formázunk belőlük. Lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése