2010. július 28., szerda

Parasztreggeli nagypályásoknak

Az úgy indult, hogy elmegyek kalóriát égetni a kispályára ...a kalória és az égetés is stimmelt ...

Gyermekkorom óta az egyik kedvencem vacsorára, ebédre, reggelire. Hát igen ez Zalában faluhelyen annak számít, tudom ezt azóta, mióta Egeraracsán 12 éves koromban 2 hét alatt felszedtem 8 kilót.

Most csak 2 kilót...vettem krumpliból meg kolbászt, két szálat.

Sok hagyma, olajon (ez az az étel, ahol a zsír csak fokozná a retro érzést). Rádobom a felkarikázott kolbászt . Az illatok már ilyenkor fenségesen terjengnek az alsó és felső szomszéd örömére.

Kicsit félrehúzom a tűzről, rászórok egy nagy adag őrölt pirospaprikát és gyorsan elkeverem majd felöntöm kis vízzel. Sózom borsozom és beleteszem a felkockázott krumplit. Közé teszek két babérlevelet, jól átforgatom és ráöntök még annyi vizet, hogy pont ellepje.

Fedőt nem teszek rá had párologjon mert én szaftosan, sűrűn szeretem.

Időnkét kevergetem és mielőtt kész, a jó öreg de erős pistát hívom segítségül. Nélküle ma már nem magyar a konyha, legalábbis az enyém.

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kg burgonya
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors, erős pista
  • babérlevél
  • víz

4 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, pedig pistával készült nem is chillyvel!:)

    VálaszTörlés
  2. Ööö, ezt nem paprikás krumplinak hívják?

    VálaszTörlés
  3. Ez mennyire illik rá! Ezentúl így hívom majd:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a kóstolót, isteni volt!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések