2010. július 25., vasárnap

Kényeztető krémpakolások

Egy igazán laza est kellékei következnek, amiket akkor szoktam elővenni ha nincs kedvem órákat a konyhában ácsorogni. Így marad idő és energia a késő estébe nyúló baráti beszélgetésekre egy pohár jó bor és a pikáns ízek kiséretében.

Tonhalkrém:
2 db konzerv tonhal natúr lében,

1 ek tejföl,
2 ek citromlé,
1 tk mustár,
1ek majonéz,
1 tk petrezselyem,bors

Paradicsomos bruschetta:

5-6 db érett piros paradicsom, vagy koktélparadicsom apró kockákra darabolva,
1 gerezd fokhagyma, vagy szárított
fokhagymapor,
1 marék bazsalikom,
3 ek extraszűz olivaolaj,
bors,


Fehérbabos krém:
6 ek + 1 dl olívaolaj,
2 csokor újhagyma,
2 doboz 40 dkg-os fehérbab konzerv,
1 húsleveskocka,
frissen őrölt fekete bors,
friss kakukkfű,
esetleg só

Elkészítése: közepes méretű serpenyőben vagy lábosban 6 ek-nyi olívaolajon megpárolom a karikákra vágott újhagymát, aztán hozzákeverem a lecsepegtetett babszemeket. Annyi vizet öntök rá, amennyi elfedi a hagymát és a babot és miután belekevertem a szétmorzsolt húsleveskockákt, erős tűzön felforralom. Amikor felforrt, gyengébbre veszem a lángot és kb 5 percen át főzöm. Aztán hozzákeverem az apróra vágott kakukkfüvet és újra növelem a lángot, hogy a hagymás babról elforraljam a főzőlevet. Ha már nem túl forró, átkanalazom az egészet a turmixgépbe, hozzöntök 1 dl olívaolajat és összeturmixolom. Ha szükséges, megsózom. (Stahl Judit receptje)

A krémekhez felszeletelt pirított kenyeret, vagy fokhagymával bedörzsölt baugettet szoktam felszolgálni.

2 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések