2012. február 29., szerda

Halfasírt

Már régóta ki akartam próbálni a halfasírtot, igazából nem is tudom miért maradt ki. Nagyon egyszerű és ha éppen nem a candida diétát csinálnám még jobban fel is lehetett volna dobni, például egy kis fehérborral. Ha még egészségesebbek szeretnénk lenni, akkor együnk mellé céklát vagy ha tartalmasabbra vágyunk, akkor egy kis hagymás kölessel is kiegészíthető. Ha lehet ne bő olajban süssük ki, elég egy kicsi alá. Egy serpenyőben szépen pirosra sül.



Hozzávalók:
  • 1 nagy szelet hal (igazából bármilyen lehet)
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
  • kakukkfű
  • só, bors


A halat nagyon apró darabokra vágjuk vagy ha tudjuk, villával szétnyomkodjuk. A hagymát, fokhagymát és a petrezselymet kis darabokra szeleteljük és összekeverjük a hallal. Hozzáütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet összegyúrjuk és pogácsákat formázva kis olajon kisütjük.

2 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet! Én tzatzikivel enném és pizzakenyérrel :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper,én is gyakran készítek. Vicces hogy nem gondoltam még rá, hogy odahaza halfasírt a neve, itt csak fishcake, halpogácsa..:)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések