Mostanában sok halat eszünk ami után nem csak a gyomor hanem a lelkiismeret is nyugodt marad. :)
Egy tálkában összekeverjük a joghurtot és az olivaolajat a fűszerekkel. (só, bors, rozmaring) Majd egy gerezd fokhagymát belepréselünk.
Az enyhén besózott halfiléket tűzálló tálba fektetjük és ráöntjük a fűszeres joghurtot. A tetejét megszórjuk durvára vágott fokhagymával. Sütőbe tesszük. Amíg átsül, elkészítjük a kölest. Egy bögrényit megmosunk, majd kétszeres mennyiségű sós vízbe feltesszük főni. Néha megkeverjük. Mire elfő a víz készen is lesz. A magvakat egy serpenyőben megpirítjuk és hozzákeverjük a köleshez.
Tálaláskor a halra facsarhatunk egy kis citromot.
Hozzávalók:
- 2 tengeri halfilé
- 2,5 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- durvára darált színes bors
- rozmaring
- só
- olivaolaj
- 1bögre köles
- magvak
- 1 gerezd citrom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése