2012. február 3., péntek

Csirkepástétom pirított magvakkal

Ez a recept tulajdonképpen kettőt egy csapásra. Bármikor egy kiadós ebéd után megmarad a hús, készíthetünk belőle reggelire vagy vacsorára pástétomot. 
Csíkokra vágjuk a csirkemellet, tetszés szerint befűszerezzük. (én most gyros fűszerkeveréket használtam) Kevés olivaolajon alaposan átsütjük. Másik serpenyőben megpírítjuk a magokat ( tökmag, napraforgómag, mandula) és hozzáadjuk a húshoz. (ebédre salátával és pitával ettük)



Egy mély tálba tesszük a magvakkal sült húst, adunk hozzá egy kanál teavajat, 3-4 kanál margarint, egy evőkanál olivaoljat, kis petrezselymet és darált színes borsot, ha szükséges még sót. Az egészet kenhető állagúra összeturmixoljuk.


Hozzávalók:

  • csirkemell
  • fűszerek (gyros fűszerkeverék)
  • magvak (napraforgó, tökmag, mandula)
  • margarin
  • teavaj
  • darált színes bors, só
  • olivaolaj
  • petrezselyem



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések