2012. február 21., kedd

Zöldséges csirke kölessel

Imádom a színes ételeket, főleg így a mínuszok beköszöntével, amikor kint minden kopár, szürke vagy egyszerűen sima fehér a méteres leeső hótól. Persze ennek is megvan a szépsége. No de a tavasz..hmm..de jó lenne végre! Ezt az ételt már a vágódeszkán megcsodáltam és persze az ízében sem kellett csalódnom. Hozzá kell tegyem, hogy csak a maradékból tudtam megítélni, hogy finom-e, mert első körben éppen a téli influenzás náthámmal küszködtem, ami totálisan leszedálta az ízérzékelésem. Viszont megérte várni, tényleg isteni és nagyon egészséges!
Apropó egészség! Candida diéta jelentés következik, az 5. hét kezdetén: köszönöm, jól bírom, sőt egyre jobban élvezem! Tegnapi napon már egy almát is magamhoz vettem, a szigorú megszorító pár héten túlvagyok. Figyelek rá, hogy sok hagymát, fokhagymát egyek (persze a megfelelő időben:)), mert azt a candida utálja. Ez az étel is ilyen. Sokan szenvednek, mivel ez a diéta valóban nagyon szigorú, de azt gondolom, addig nincs gond, amíg ilyen tuti finomságokat lehet enni.



Hozzávalók:
  • 1 csirkemell filé
  • 1 kápia paprika
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj
  • kis feta sajt
  • fél bögre hántolt köles



1,5 bögre vizet felteszek főni.
A csirkemellet felcsíkozom. Sózom, borsozom, megszóróm az átnyomott fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal és egy kis olívaolajjal leöntöm. Jól összekeverem és hűtőbe teszem.
A paprikát és a két féle hagymát feldarabolom. Serpenyőben kis olívaolajon átpirítom. Hozzádobom a csirkét és kevergetve készre sütöm.
Közben a forró víz öntöm az átmosott kölest, kicsit sózom és puhára főzöm. A kölest leszűröm, és hozzákeverem a zöldséges csirkehusit. Az egészet ízlés szerint megszórom fetával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések