Olivaolajra feltettem a póréhagymát, erre a felkockázott cukkinit (megmosva, héjastól) amit sóztam, borsoztam. Reszeltem hozzá sárgarépát, majd hozzádobtam a gombát. Még egy kis só, bors, petrezselyem és kaukkfű. Pár perc és kész a töltelék. Addig kevertem tojásból és tejfölböl egy öntetet, amit kívűl és belül is használtam. Kevés sóval ízesítettem.
A réteslapokat megkentem olajjal, (3 réteget használtam) egy sávban búzadarát (lehet zsemlemorzsa is) szórtam, hogy felszívja a töltelék nedvességét és ne ázzon el a tészta. Ráhalmoztam a zöldséges tölteléket, ezt meglocsoltam a tejfölös keverékkel, végül a reszelt sajt koronázta mindezt. Felgöngyöltem és sütőpapíros tepsibe helyeztem. A feltekert rétesek közét is megkentem olajjal, hogy sülés után szétváljon.
Az egésznek a tetején elterítettem a maradék tejfölös masszát, figyelve, hogy mindenhol befedje.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon legalább fél órát sütöttem de akkkor jó ha már szép színt kap a tejföl a tetején.
Tálaláskor a még forró rétes, nagyon finom egy kis hideg tejföllel.
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 lapos)
- 1 cukkini
- gomba (6-8 fej)
- 1 sárgarépa
- friss petrezselyem
- só, bors, kakukkfű
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- sajt
- olaj
- 2 póréhagyma
- kevés búzadara vagy zsemlemorzsa
Nem szeretem a gombát, ezért padlizsánt használtam helyette, nagyon finom lett. 1 szelet maradt, azt másnap reggel ettem hidegen, baromi finom úgy is.
VálaszTörlésSzervusz Veronika!
VálaszTörlésNagyon megszerettük ezt a receptedet! Tökéletesen azokra a napokra, mikor hús nélkül szeretnénk étkezni.
Mindenki másképp csinálja:
mi a cukkinivel állunk hadilábon, így gőzben párolt brokkolira cseréltem. Fantasztikus lett!
Köszönet ezért a fincsi ötletért. Nélküled sosem jutott volna eszembe ez a kombináció.
Üdvözlettel
Timi
Kedves Timi!
VálaszTörlésEnnek igazán örülök, mivel a brokkolit nagyon szeretem legközelebb majd én is azzal készítem :)