2011. december 31., szombat

VKF46! - Színes parajos ravioli

A ravioli elkészítése igazán nem igényel túl nagy tudást, csak kitartás kell hozzá, meg persze egy kis képzelőerő, hiszen rengetegféleképpen variálható a töltelék. Egy igazán egyszerű trükkel pedig a tésztát is megbolondíthatjuk és látványos fogást készíthetünk. A VKF!46 alkalmából, most egy színes vega raviolit készítettem. Vigyázat, vendégek lenyűgözésére alkalmas eszköz következik!



Hozzávalók (kb 4-5 adag)

Zöld tészta:
30 dkg liszt
1 ek. tejföl
3-4 ek. passzírozott paraj
kis víz a tészta lágyítására, ha szükséges
nagy csipet só

Piros tészta:
30 dkg liszt
1 ek. tejföl
70g paradicsompüré
kis víz a tészta lágyítására, ha szükséges
nagy csipet só

Töltelék:
fél kg passzírozott paraj
125g krémsajt
2 kis fej fokhagyma
1 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
só, bors

Öntet, verzió1.:
tejföl
fokhagyma

Öntet, verzió2.:
1 fej hagyma
25 dkg gomba
1 ek liszt
2 dl tejszín
kis víz
só, bors



A parajos és a paradicsomos tészta esetében is az összes hozzávalót jól összegyúrjuk. Vigyázzunk, hogy ne kapjunk nagyon kemény tésztát, mert nehéz lesz nyújtani, inkább vízzel lágyítsuk. Pihentessük egy kicsit, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a fokhagymát apróra darabolom és olajon kicsit megpirítom. Rádobom a passzírozott parajt, jól átkeverem, majd 1 púpozott evőkanál liszttel megszórom és kicsit átpirítom. Mehet rá a krémsajt egy kis só, bors. Megkeverjük és levesszük a tűzről. Ekkor mehet hozzá a zsemlemorzsa, amivel szintén jól elkeverjük.
A tésztákat nagyon vékonyra nyújtjuk (kb.0,5mm) és kb. egyforma alakúra. A tészta egyik felére elkezdjük adagolni a tölteléket. Egymástól kb 4 cm-re kis halmokat teszünk. Ha megvan ráborítjuk a tészta másik felét és derelyeszaggatóval négyzeteket vágunk. Vigyázzunk, hogy levegő nem maradjon a tészták között. A kész raviolit forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt készre főzzük.
Kínálhatunk hozzá fokhagymás, vagy sima tejfölt, de készíthetünk egy gomba mártást is, ami nagyon jól megy a parajhoz. A hagymát felszeleteljük, olajon megfonnyasztjuk. A gombát kis szeletekre vágjuk és rádobjuk a hagymára. Barnára pároljuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük egy evőkanál liszttel. Felöntjük a tejszínnel és botmixerrel pürésítjük.


1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések