2011. december 31., szombat

VKF!46 - Víg vegák tortája

Szerettem volna olyan vega ételt készíteni, ami szilveszteri buliba is vihető, és persze mutatós is. Találtam egy remek receptet, a Nagy süteményeskönyvben, ami kis változtatással vegává varázsolható. Nagyon jól variálható, és a húsevők is fogyaszthatják, jól megfér ilyenkor a klasszik beefsteak mellett is. Az elkészítése is egyszerű, előző nap is összerakhatjuk, így nem kell órákat a konyhában tölteni. Különben is jobb ha az energiánkat ilyenkor inkább a bulizásra tartogatjuk! :) BUÉK!


Hozzávalók
3 db mélyhűtött pizzalap (magunk is készíthetünk)
olaj

Hozzávalók a vajkrémhez
1 közepes póréhagyma összevágva
5 dkg vaj
15 dkg natúr vajkrém
őrölt fehérbors
őrölt kömény
petrezselyem apróra vágva

Hozzávalók a körözötthöz
20 dkg túró
5 dkg vaj
3 ek. tejföl
1 kiskanál paprika
1 kiskanál mustár
őrölt kömény
fél fej vöröshagyma aprítva

Díszítéshez
koktélparadicsom
lilahagyma
újhagyma
szárzeller

A pizzalapok mindkét oldalát olajjal kikent tepsin megpirítjuk. A krémeket összedolgozzuk. Az első pizzalapot megkenjük a körözött felével, a másodikat a vajkrémmel, és a harmadikat a körözött második felével. A tetejét kidíszítjük, majd kb. két órára hűtőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések