2011. december 1., csütörtök

Adventi naptárral indítjuk a decembert

Ezzel a bejegyzéssel szeretnénk megnyitni a december hónapot, és vele a karácsonyi készülődések sorozatát. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk azért, hogy jó ötletekkel segítséget tudjunk nyújtani az ünnepekben. A karácsony nem múlhat el a meglepetés varázsa nélkül, ezért mi sem árulunk el túl sokat előre... Annyit azért mondhatunk, hogy érdemes lesz követni minket, mert lesz sok sok csomagolás és ajándékötlet, letölthető segédletek, 50 éve Nagymama által tökéletesített, és jól bevált süteményreceptek, na és egyáltalán nem szokásos karácsonyi menük is....


Jöjjön most az első igazi meglepetés, ami annyira az, hogy még a lányok, Edi és Vera sem tudtak róla. :) Készítettem egy adventi kalendáriumot, ami nem titok, hogy az Éva magazin idei adventi számában láttam, és bár mostanában sok ötletet találtam a témában, ez mindennél jobban tetszett. Nem csak ötletes, és vidám, de maximum egy órára van szükség az elkészítéséhez! Vagyis aki eddig még nem készítette el, vagy nem vásárolta meg az ideit, az még egyáltalán nincs elkésve, sőt! Legtöbbször december 6-án a mikulás hozza a kinyitható ablakos papírkalendáriumot, idén legyünk kreatívak, készítsük el saját változatunkat a gyerekeknek, vagy ajándékozzuk barátainknak.
Kövesd a lépéseket a leírás és a képek segítségével....

Hozzávalók:
  • sok apróság amit a kis zacskókba tölthetsz - dió, csoki, karamell, mindenféle gasztro finomság :)
  • minél többféle csomagolópapír (én 8-at használtam) - nyomtathatsz képeket is az internetről is!
  • olló
  • cellux
  • fa csipeszek
  • vastag filc
  • spárga vagy szalag
  • 6 db kis szög
  • kalapács
  • keret (én az Ikeából egy piros keretet választottam ami 40x50cm-es) - lehet régi antik keret is, a lényeg, hogy férjen be az ablakunkba :)  

  1. Vágjunk 14x20 cm-es téglalapokat minden csomagolópapírból. Én 8 félét használtam, vagyis egy féléből 3-at vágtam ki.
  2. Hajtsunk kb. 8x9 cm-es zacskókat belőlünk, az alját rögzítsük celluxxal, a tetejét pedig hajtsuk vissza kb. másfél centire. Ezt majd a csipesz fogja lezárni.
  3. A csipeszeket számozzuk meg 1-től 24-ig.
  4. A felületünket harmadolva, a keret hátuljára, jobb és bal oldalról is üssünk be 3-3 szöget.
  5. A spárgát kötözzük a jobb felső szögre, majd menjünk el vele a bal oldali szemközti szögig, ott tekerjük rá többször, majd haladjunk az alatta lévőhöz, aztán a jobb oldalra, aztán az alatta lévőhöz, és végül a bal oldalon kössük meg erősen. A lényeg, hogy egyetlen szálból oldjuk meg a kötözést, így tudjuk megtartani a feszességét.
  6. Végül csíptessük a három spárgaszálra a csomagokat úgy, hogy a számok legyenek összekeveredve. 
  7. Tegyük az ablakba. A keret tetejét díszíthetjük fenyővel, kis díszekkel, és ha elé helyezünk egy kisebb lapos gyertyát, akkor esténként is nézegethetjük, és izgalommal telve számolgathatjuk a napokat szentestéig... :)
Ne felejtsétek el, a héten már ezüst vasárnap, és kedden lehet, hogy pont felétek jár a télapó is....

4 megjegyzés:

  1. Köszönjjük nagyon jó van is egy zacskó csipeszem :)

    VálaszTörlés
  2. Jupííí! :) Jól kezdődik a hónap! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Juj, hát ez is nagyon szuper! Jövőre megcsinálom! Most találtam még csak meg ezt a bejegyzést! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések