2012. február 28., kedd

Avokádós spagetti

Imádom a tésztaételeket, gondolom sokan vannak így ezzel. A másik nagy kedvencem, amit gyakran készítek előételnek, vagy chilis bab mellé, az a guacamole. Így történhetett, hogy egy kallódó avokádó, és egy csomag spagetti lettek az ötletadói ennek az ételnek, ami szintén besorolható a Vera által oly sokszor emlegetett "Mi van itthon" kategóriába. Előfordul, hogy pont ezekből a kísérletezésekből sülnek ki (szó szerint :) a legjobb dolgok. Ez nálam most bekerült a top-ba.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 érett avokádó
  • fél citrom leve, és az egész héja reszelve
  • 1-2 ek. joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. parmezán, és még egy kicsi a szóráshoz
  • 1 kk. szárított chili
  • fél csomag spagetti
  • frissen őrölt bors

Az avokádót kimagozzuk, és villával pépesítjük. Hozzátesszük a citrom levét, a reszelt citromhéj felét, a joghurtot, a fokhagymát összetörve, a parmezánt, és a chilit. Mindeközben sós vízben kifőzzük a tésztát, és ha kész, akkor ráöntjük az avokádós szószt, megszórjuk még parmezánnal, és a reszelt citromhéj másik felével. (Az avokádós keveréket a még meleg tésztára tegyük, mert a melegítés nem tesz túl jót neki, de ha mégis kell, akkor csak épp egy pillanatra melegítsük.)
Ennyire egyszerű.

2 megjegyzés:

  1. Huh, ez nagyon jól hangzik ;) Imádom a guacamolet... meg a spagettit is :D

    VálaszTörlés
  2. Kedvenc kajám! Én vegánul készítem! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések