2012. január 30., hétfő

A legegyszerűbb kenyér - garantáltan dagasztásmentes!

Egy remek recept, amit bárki el tud készíteni. Hangsúlyozom, BÁRKI! Nagyon köszönjük, hogy megmutattad ezt nekünk Gabojsza, egy egész forgatócsoportot bűvöltél el vele :) Főleg azért, mert mellé házikolbász, padlizsánkrém - igazi erdélyi recept alapján - és zakuszka is társult. Hát mondanom se kell, aznap nem rendeltünk pizzát...


A kenyér sütéséhez egyetlen speciális dolog kell: egy römertopf tál vagy egy vaslábos. Mindkettőben nagyon szépen megsül. El kell mondjam, még soha nem próbálkoztam kenyérrel, de kezdésnek ez nem tűnik rossznak :) A receptet Gabojszánál találjátok meg ITT
Ezt pedig mindeképpen nézzétek meg, nagy segítség a sütéshez:
http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU


A liszttel bátran kísérletezzetek, én egy kis teljes kiőrlésűt is raktam a fehér liszthez.

Ezennel pedig egy hosszú, cukorral és szénhidrátokkal teli időszak zárul le. Viszlát cukor, viszlát fehér liszt, viszlát élesztő... Olyan ez, mintha egy könyv záró sorait írnám, miközben már a következő regény nyitó szavai járnának a fejemben. Mit fogok enni, hogyan fogom bírni, ebből még csak ízelítőt adott az elmúlt pár nap. Egy biztos, egészséges ételek következnek. Csak figyeljetek! ;)

4 megjegyzés:

  1. Me encanta el pan rústico luce delicioso y hermoso,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a vaslábasod!:-)
    Ja, egy sima fedeles jénaiban is lehet sütni.
    DNK rulez!

    VálaszTörlés
  3. Szuperül néz ki ez a kenyér, és annyira megsütném, de Römertopf tálja anyukámnak van, majd elkunyizom tőle! :)

    Hihi, a február nekem is a kihívásról szól! Én vegán cukormentes hónapot tartok. A vegánt ugye nem kell magyaráznom, a cukrosról annyit, hogy NO cukor, no méz, no agavé, no rizsszirup, no juharszirup, no csoki, no süti, a gyümölcsök közül alma, grapefruit, citrom és néhanapján egy kevés narancs és mandarin megengedett! Tudatos test tisztítás! :) Majd meglátjuk, hogy bírom! Fogok róla írni a blogon!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Gabojsza! Én is imádom a vaslábos színét :)

    Zita, nálam is teljesen ugyanezt jelenti a no cukor, rémség!:) Viszont nyírfacukorral próbálom pótolni, persze csak mértékkel, mert a lényeg, hogy a cukoréhséget megszüntessem. Pont rád gondoltam amúgy, hogy biztosan nézek egy-egy egészséges receptet a blogodon :) Amellett, hogy önmegtartóztatás, jó kis kihívás kitalálni mit egyen az ember. Hajrá, éljen az egészség! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések