Most Dolce Vita Rigó Jancsi krémét használtam tölteléknek.Tényleg isteni lett!
Hozzávalók ( kb. 2 táblához):
- 10 dkg étcsoki
- 2 tojás
- 0,6 dl habtejszín
- 2 ek kristálycukor
- 2 dkg vaj
- 200 g étcsoki
A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojássárgáját 1 ek cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjét a másik 1 ek cukorral alacsony fokozaton verjük habbá. A habtejszínt is verjük habbá. A tojássárgáját keverjük el a csokival, majd adjuk hozzá a habtejszínt. A csokis keveréket fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Rakjuk a keveréket 1 órára hűtőbe.
A csokiformát gőz felett vagy mikroban olvasztott csokival kenjük ki és rakjuk hűtőbe 20 percre. Vegyük ki és hideg trüffelkrémmel töltsük meg a kockák mélyedéseit majd öntsük rá a maradék olvasztott csokit. Az asztalhoz ütögetve egyengessük el a csokit, hogy mindenhova menjen. Ilyenkor a felesleges levegő is távozik buborék formájában. Tegyük hűtőbe 1 órára, majd borítsuk ki a formából.
Tökéletes. :)
VálaszTörlésÉs valóban az! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett! :)
VálaszTörlésTökéletes szerintem is. Ezt a csokoládéformát Magyarországon vetted? Pártai Gabi
VálaszTörlésSzép és finom! :)
VálaszTörlésÉn azon hümmögök, hogy milyen jól néz ki! Nagyon klassz!
VálaszTörlésGabi, igen itthon vettem, gasztroshop-ból. Nem egy nagy összeg, de csodákra képes :)
VálaszTörléshttp://gasztroshop.hu/index.php?productID=818
Köszi mindenkinek :) Próbáljátok ki!
Edina!
VálaszTörlésA 20 dkg vagy a 10 dkg étcsokiból készítetted el a trüffelkrémet? Ki szeretném próbálni és így az elején elakadtam. Köszi a segítséget!
Erzsébet, 10 dkg étcsokiból, de ha csak 15 dkg-osat kapsz, az se fog megártani neki :) Hajrá! :)
VálaszTörlés