2011. december 8., csütörtök

Karácsonyi ajándék - Retro csokilikőr

Vannak klasszikus gasztroajándékok, amiket semmiképpen sem szerettünk volna kihagyni, hiszen ezek hozzátartoznak a karácsonyhoz. Amiben viszont mindenképpen újítani akartunk az a tálalás módja, ezért egyedi grafikákat készítettünk, amik megjelennek a letölthető matricákon, ajándékkísérőkön, dobozokon, ültető- és menükártyákon is. A mi ajándékunk az, hogy mindezt letöltheted nálunk! :)  A blog jobb hasábján találod a dekorokat, (melyeket folyamatosan töltünk fel) és ha kinyomtatod, már csak a te kreativitásodon múlik minden... Reméljük tudunk majd új ötleteket adni, amivel még varázslatosabb lesz idén a karácsony!

Másodiknak szeretnénk feleleveníteni azt a tipikus régi ízt, és retro hangulatot amit a csokilikőr idéz fel bennünk. Ez azért is tuti ajándék, mert szinte nincs olyan aki nem szereti, és ha akarjuk akkor az egészen extrém ízesítésekig is fokozhatjuk az élvezeteket...



Hozzávalók 5 dl csokilikőrhöz:
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg 70-80%-os étcsoki
  • 2,5 dl sötét rum
    továbbá: kapcsos üveg, szalag, matrica

A tejszínt keverjük el a kakaóporral, és a cukorral és csokival együtt óvatosan, kis lángon olvasszuk fel. Ha minden egyneműen felolvadt benne, akkor hagyjuk langyosra hűlni, és adjuk hozzá a rumot. Apró szemű szűrön át töltsük üvegekbe, és tároljuk a hűtőben.
Mielőtt ajándékba adnátok, címkézzétek fel, és kössetek egy szép kis szalagot a nyakára. A képen látható üveget itt szereztük be.
Extra tipp: ha szeretnéd tüzessé varázsolni a klasszikus itókát, akkor használj egy kis chili port, vagy tehetsz bele egy teáskanál mozsárban összetört mentát, de akár fehér csokiból is csinálhatod az egészet!

6 megjegyzés:

  1. nagyon jó ez a recept, ezt ma meg is csinálom.:) két kérdésem lenne: főző vagy habtejszínt használtatok? illetve, hogy mi van ha nem sötét rumból csinálom?

    VálaszTörlés
  2. Szia Juli, habtejszínt használtunk, és szerintem nincs semmi gond ha fehér rummal készíted el. Biztosan kicsit más lesz az íze, de itt főleg a csoki dominál, az alkohol pedig a spiccességet adja :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Eszti! Nagyon nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :) Kellemes ünnepeket!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen, jó készülődést neked is! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések