2011. december 12., hétfő

Karácsonyi ajándék - Keksz dobozban

Vannak klasszikus gasztroajándékok, amiket semmiképpen sem szerettünk volna kihagyni, hiszen ezek hozzátartoznak a karácsonyhoz. Amiben viszont mindenképpen újítani akartunk az a tálalás módja, ezért egyedi grafikákat készítettünk, amik megjelennek a letölthető matricákon, ajándékkísérőkön, dobozokon, ültető- és menükártyákon is. A mi ajándékunk az, hogy mindezt letöltheted nálunk! :)  A blog jobb hasábján találod a dekorokat, (melyeket folyamatosan töltünk fel) és ha kinyomtatod, már csak a te kreativitásodon múlik minden... Reméljük tudunk majd új ötleteket adni, amivel még varázslatosabb lesz idén a karácsony!

Az egyik megunhatatlan klasszikus, a vajas és lágyan omlós vaníliás keksz, ami tökéletes reggeli vagy délutáni csemege, és nem mellesleg sokáig el is áll. Az ajándék karácsonyi tálalásához, mi most készítettünk egy szép kis dobozt, amit letöltve és kinyomtatva te is tovább tudsz majd ajándékozni szeretteidnek. Ez a mi meglepetésünk neked, és ha követed a hét eseményeit, más ajándékok is várnak majd rád! :)



A kekszünk alapreceptje nem más, mint a már sokak által említett Sablé Diamant omlós keksze. Ez egyszerűen csodálatos, ezért nem is szerettünk volna rajta változtatni. Egyetlen dolgot tettünk hozzá, a vörös áfonyát, de mivel ez egy alaprecept, így sok lehetőség akad a variálásra. Lehet hozzátenni más aszalt gyümölcsöt, fűszereket, citrom vagy narancshéjat, de akár egy kis extra matcha tea port is.

Hozzávalók:

  • 225 gr szobahőmérsékletű, darabolt vaj
  • 100 gr porcukor átszitálva
  • 1 rúd vanília magja
  • 1/4 tk só
  • 320 gr finomliszt 
  • kristálycukor a szóráshoz (beleforgathatjuk darabolt mogyoróba, vagy mandulába is!)
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a vanília kikapart magját, és a sót. Szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá az aszalt áfonyát, és addig gyúrjuk óvatosan, még a lisztet felveszi, különben elveszíti a tészta az omlósságát. Formázzunk belőle rudat és tegyük hűtőbe egy órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük elő a rudat, és forgassuk kristálycukorba. Tipp: Beleforgathatjuk darabolt mogyoróba, vagy mandulába is! Vágjuk 1 cm vastag szeletekre, kicsit formázzuk, és lapítsunk rajta. Az korongokat tegyük sütőpapírra és süssük 20-25 percig.
Hajtsuk össze a dobozt, és matricázzuk fel! Kész is a szuper ajándék! :)
A jobb oldali sávban is le tudtok tölteni hozzá mindent!

3 megjegyzés:

  1. nagyon cuki! Köszi, én viszem :)

    VálaszTörlés
  2. Szervusztok!
    Szeretnék gratulálni!
    Hihetetlenül gyönyörű lett a karácsonyi magazin! Csodálatosak a képek, ötletesek a terítékek, csábító receptekkel!
    Csak így tovább!!!

    Üdv
    Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timi! Nagyon köszönjük a dicséretet, és a biztatást! Ez minden munkát megér! :)

      Törlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések