2011. december 21., szerda

Forró csoki - téli séta


Ahogy beköszönt a hideg, egyre jobban esik valami melengető ital, főleg egy jó kis séta, vagy egy pár órás korcsolyázás alkalmával. Csodálatosan szép látvány ahogyan a természet is lassan átalakul és téli öltözetbe bújik. Íme egy szuper házi forró csoki recept, és pár kép a múlt hétvégéről, ami remélem mindenkit csábítani fog egy kis mozgásra, és felfedezésre egy közeli parkban vagy erdőben.

 







A forró csoki otthoni elkészítését mondhatnám úgy is stílusosan, hogy "melegen" ajánlom. Annyira egyszerű, és kis változtatással sokféleképpen (chili, fahéj, vanília, menta) variálható. A boltokban kapható porok egyike sem közelíti meg ezt az ízélményt, úgyhogy remélem kipróbáljátok, és elindul a házi csokigyártó forradalom!



A forró itóka mellé nagyon jól esik egy kis plusz édesség. Gyorsan elkészíthető megoldás a keksz is, amit csak be kell csomagolni a termosz mellé, és indulhatunk is az útra! A blogon találtok is egy vaníliás és egy csokis keksz receptet is.

A forró csoki hozzávalói 2 adaghoz:
  • 400 ml habtejszín
  • 100 ml tej (2,8% -os)
  • 50 g barna cukor
  • 100 g minimum 60-70%-os étcsokoládé

A tejszínt, a tejet és a barna cukrot, tegyük lábosba, és forraljuk fel. Majd az összetört csokoládét is tegyük bele, és forraljuk fel így is, még egyszer. Ha kicsit sűrűbbre szeretnénk, akkor rotyogtassuk még egy picit. Ha úgy döntünk mégsem megyünk kirándulni, hanem inkább a meleg takaró alatt, egy jó film közben csemegéznénk, akkor tehetünk rá még egy kis extra tejszínhabot is! :)

2 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések