- 10 dkg gépsonka
- 20 dkg trapista sajt
- 25 dkg juhtúró
- 2 teáskanál pirospaprika
- 70 dkg vaj
- fél fej hagyma
Elkészítjük a körözöttet. A túrót az apróra vágott hagymával, a pirospaprikával és a vajjal elkeverjük. Vizet melegítünk egy lábosba. A sajtot két 1,5 cm vastag téglalapra vágjuk. Az egyik sajtdarabot egy zacskóba tesszük, melyet felül átszúrunk egy fakanállal. Az egészet a forró vízbe helyezzük, a keresztbetett fakanállal támasztjuk meg a lábos szélén, vigyázva, hogy a zacskóba ne kerüljön víz. A sajtot nyújthatóra olvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne olvadjon meg nagyon, mert akkor szétfolyik. Amint jó az állaga, deszkára tesszük és egy nyújtófával 2-3 szorosára nyújtjuk, 1-2 mm vékonyra. A kinyújtott sajtot megkenjük a körözöttel és ráhelyezünk 3 szelet gépsonkát. Az egészet a szélesebb oldalától kezdve feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A másik darab sajttal megismételjük a fent leírt folyamatot. 2 rudat kapunk, amit fél napig hűtőben tárolunk. Ezután kis falatokra szeletelve tálaljuk.
Köszönet a húsvét alkalmából kibővült csapatunknak: Vida Andinak, dr. Szakács Enikőnek, Vida Gusztinak!
Köszönet a húsvét alkalmából kibővült csapatunknak: Vida Andinak, dr. Szakács Enikőnek, Vida Gusztinak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése