Hozzávalók:
- 70dkg liszt
- 4dl tej
- 3 tojás sárgája
- 40 db édesítő
- 1 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- teáskanál só
- 1 puncs
- 1 csoki
- 1 vanília puding.
- 3 ek porcukor
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Az édesítőt a maradék langyos tejben feloldjuk.
A liszt közepébe mélyedést készítünk és minden hozzávalót beleöntünk. Alaposan összedolgozzuk, átdagasztjuk majd 20 percet pihentetjük.
Addig kevés tejjel (2-3 kanálnyi) feloldjuk a háromféle pudingport, hogy könnyű legyen hozzádolgozni a tésztához, amit 3 felé választunk.
Miután megszíneztük a cipókat (alaposan átdagasztjuk a pudingokkal), mindegyikből kettőt csinálunk. Így 6 cipó lesz összesen. Két kalácsot készítünk, 3-3 ágból összefonva.
Sütőpapíros tepsibe egymástól távol elhelyezzük a két fonatot.
Tepsiben még hagyjuk kelni kb. fél órát. Tetejüket tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
nekem ez a pudinggal elkeverés nemigazán ment, nincs erre valami más megoldás?
VálaszTörlésKevés langyos tejben (2-3 evőkanál) feloldod a pudingporokat és igen nem könnyű, de alapos dagasztással enyhén márványosra össze lehet dolgozni. Ha szükséges ilyenkor kevés lisztel lehet segíteni. Nem lesz homogén egyszínű, márványos lesz de sütéskor nem lesz foltos, ne aggódj. Remélem sikerül majd. :)
VálaszTörléshát megcsináltam nagy nehezen, márványos lett. Most sül :))
VálaszTörlésszurkolok :)
VálaszTörlésugye hagytad kelni tepsiben még egy kicsit? :)
VálaszTörlésigen, fél órát, fel is puffadt a 2x-re :)
VálaszTörléshelyes :)
VálaszTörlésszépek lettek!! tettem fel képet a facebookra a tearoom-hoz :)
VálaszTörlés