Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt (sima is jó)
- 3 tojás
- 25-30 dkg reszelt sárgarépa
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- kis fahéj
- 1 cs. sütőpor
- marcipán répa
A cukrot kikavarjuk a tojás sárgákkal és az olajjal, hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
A 4 tojásfehérjéből felvert habot óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 30-40 percet sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk a mázzal és díszítjük.
máz: 10 dkg porcukor, 2 ek. vaj, tojásfehérje, kis citromlé (mindezt kb. méz sűrűségűre kavarjuk)
díszítéshez: marcipán répa
Köszönet a húsvét alkalmából kibővült csapatunknak: Vida Andinak, dr. Szakács Enikőnek, Vida Gusztinak!
Jaj de aranyos ez a torta!! Szèpek a fotòk is!!!
VálaszTörlésValami nem stimmel...ha 3 tojás van a hozzávalóknál, akkor lentebb miért 4 tojásfehérjéből verünk habot???
VálaszTörlésKöszi az észrevételt, elegendő a 3 tojás de ha egyel többet használsz fel, akkor is működni fog. Pontosítani fogjuk a szövegben. Jó sütögetést!
VálaszTörlésSzervusztok Lányok!
VálaszTörlésImádom ezt a piskótát! Sosem csalódom benne, mindig ugyanolyan finom, és csodás állagú, akár 4-5 napig sem szárad ki - tovább még nem maradt meg;) -.
Próbáltam 3 és 4 darab tojással is, egyforma a végeredmény. Legutóbb nagyon sok párizsi krém maradt a csokis muffinok kevesen voltak, és végre volt ürügyem elkészíteni. Beletöltöttem a krémet. Mivel most az ízek harmóniája végett kihagytam a fahéjat csodásan illettek egymáshoz. Ízletes desszert volt a húsos- répás pite után.
Köszönettel
Timi
Szia Timi!
TörlésKöszönjük a visszajelzést ezek lelkesítenek minket:)!
Ha ennyire szereted a répás piskótát akkor legközelebb ezt is próbáld ki, nekem az egyik kedvencem:
http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/08/repatorta-mascarpones-barackos-kremmmel.html
További jó sütögetést!
Szervusz Veronika!
TörlésÉdesapáméknál húsvétoztunk, és a javaslatod szerinti mascarponés verziót készítettem el. Az egy dolog, hogy idegen konyhában kellett reprodukálnom ezt a csodát, de egy olyan sütővel koprodukcióban ami sosem sütött süteményt,(számok sem voltak rajta) és saját tulajdonosa sem ismerte ilyen téren... De a lényeg az, hogy ez a tökéletes piskóta ismét nem hagyott cserben! Természetesen osztatlan sikert aratott. Köszönöm a tippet.
Most ismét ezért kerestelek meg titeket. Tudnál/tok olyan piskótát javasolni, ami van ugyan ilyen jó állagút, és elronthatatlant?
Köszönettel
Timi
Kedves Timi!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy jól sikerült a körülmények ellenére is. Bevallom én már több mint egy éve egy kis villanyrezsót használok,( nem saját döntés, albérleti darab) amit végül még mindig nem cseréltünk le mert tökéletes süteményeket készítettem benne, így a szívemhez nőtt. Mondják, hogy a sütni, főzni is igazán csak az tud, aki a lelkét is beleteszi, szeretettel készít valamit. Talán Te is így készítetted a húsvéti tortát, talán ez tényleg egy bevállt recept... :)
Nekem hasonlóan elronthatatlan tészta a bögrés mákos vagy diós. Ennek receptjét a karácsonyi magazinunkban találod az Adventi hótorta néven.
http://issuu.com/gtearoom/docs/www.tearoom.hu?mode=window&backgroundColor=%23222222
üdv
Vera