2011. április 3., vasárnap

Gofri

1992. Nyár, Balaton, strand, gofri. Kb. akkor ehettem először. Egészen más volt mint otthon (pedig csak 30 perc séta a strandról) a palacsinta és különben is sokkal érdekesebb azzal a négyzetrácsos mintázatával... Valahogy sosem csináltunk házilag, talán mert nem volt gofri sütőnk? Igaz most sincsen de ez már nem tart vissza.


A tojások sárgáját a vajjal, cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet. Alaposan elkavarom. Végül a felvert tojásfehérjéket is beleforgatom. Valamivel sűrűbb massza lesz mint a palacsintáé. Az első nekem is próbasütés volt, kellett hozzá még egy kis tej, mert nem akart szépen eloszlani a teflonserpenyőben. Ha jó minőségű a teflon, akkor nem kell alá olaj nem ragad le. Egy perc és már fordítható is. Szép, pufi édes lepénykék lesznek. Tölthető csokipundinggal, lekvárral, nutellával, banánnal...
"Ikikeanyu", köszönöm a receptet!

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 12 margarin
  • 12 cukor
  • 1 vaniliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • fél liter tej

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom,szeretem,na de ahogy írtad,a strandokon a sima palacsinta is más mint otthon:-)

    VálaszTörlés
  2. Igen :) mindig azt kértem otthon, hogy olyan szép fehér legyen mint lent a strandon, persze jött a válasz, hogy persze mert nem tesznek bele finom, sárga házitojást...amit mára már jobban értékelek. :)

    VálaszTörlés
  3. Házi gofri, ez szuper, imádom! Ez egy igazi retró édesség, mintha megint kisgyerek lennék a Balcsin nyáron! Köszi Vera! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések