1992. Nyár, Balaton, strand, gofri. Kb. akkor ehettem először. Egészen más volt mint otthon (pedig csak 30 perc séta a strandról) a palacsinta és különben is sokkal érdekesebb azzal a négyzetrácsos mintázatával... Valahogy sosem csináltunk házilag, talán mert nem volt gofri sütőnk? Igaz most sincsen de ez már nem tart vissza.
|
A tojások sárgáját a vajjal, cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet. Alaposan elkavarom. Végül a felvert tojásfehérjéket is beleforgatom. Valamivel sűrűbb massza lesz mint a palacsintáé. Az első nekem is próbasütés volt, kellett hozzá még egy kis tej, mert nem akart szépen eloszlani a teflonserpenyőben. Ha jó minőségű a teflon, akkor nem kell alá olaj nem ragad le. Egy perc és már fordítható is. Szép, pufi édes lepénykék lesznek. Tölthető csokipundinggal, lekvárral, nutellával, banánnal... "Ikikeanyu", köszönöm a receptet!
Hozzávalók: - 40 dkg liszt
- 3 tojás
- 12 margarin
- 12 cukor
- 1 vaniliás cukor
- fél csomag sütőpor
- fél liter tej
|
Nagyon finom,szeretem,na de ahogy írtad,a strandokon a sima palacsinta is más mint otthon:-)
VálaszTörlésIgen :) mindig azt kértem otthon, hogy olyan szép fehér legyen mint lent a strandon, persze jött a válasz, hogy persze mert nem tesznek bele finom, sárga házitojást...amit mára már jobban értékelek. :)
VálaszTörlésHázi gofri, ez szuper, imádom! Ez egy igazi retró édesség, mintha megint kisgyerek lennék a Balcsin nyáron! Köszi Vera! :)
VálaszTörlés