2012. január 23., hétfő

Házi müzli

Reggelire gyakran eszünk müzlit, legtöbbször azért mert olyan egyszerű a nagy rohanásban a tálba önteni, vagy csak felkapni a zacskót és bevinni a munkahelyre. De pár percnyi munkával (még annak sem nagyon nevezhetnénk) mi is elkészíthetjük a tartósítószermentes, egészséges házi változatunkat. Pofon egyszerű, csak az alapanyagokat kell beszereznünk hozzá, és egy kapcsos üveget amiben jól összerázhatjuk, majd frissen tartva tárolhatjuk kedvenc hozzávalóinkat. Mehet bele zabpehely, kukoricapehely, dió, aszalt gyümölcsök, magvak, sőt tehetünk bele jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé is!
A száraz müzlihez jöhet aztán a natúr joghurt, actívia, vagy tej, friss idény gyümölcsök, mint például az alma, a körte, vagy az eper. A végén pedig nagyon feldobja a reggeli jókedvet, ha még egy kis mézet is csorgatunk a tetejére! Igazi frissítő, vitamindús reggeli, vagy light-os vacsora!

Hozzávalók egy adaghoz (a képen látható verzióhoz):
  • egy marék zabpehely
  • 1 natúr actívia
  • 1 kisebb körte
  • 1 kisebb alma
  • 10-15 szem aszalt áfonya
  • 1 teáskanál méz


1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések