Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- kis darab húsos szalonna
- 30 dkg csirkemell
- 4 dl tejszín
- 2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kis darab füstölt sajt (vagy gorgonzola az eredeti recept szerint)
- só, bors
- fél üveg szárított paradicsom
- 35-40 dkg penne tészta
A csirkét kis darabokra vágjuk, sózzuk. A vizet feltesszük főni és hagyományos módon kifőzzük a tésztát. A vöröshagymát és a szalonnát feldaraboljuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk. Jöhet rá a csirke, ezt is jól átpirítjuk. Az egészre ráöntjük a tejszínt, belenyomjuk a fokhagymákat és belereszeljük a sajtot. Mehet rá a fűszer: oregánó, bazsalikom, só, bors. Az egészet összeforraljuk.
Előveszünk egy kisebb tepsit. A főtt tésztát beleöntjük, ráöntjük a tejszínes húsos keveréket. A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk vele a tésztát. Az egészet jól összekeverjük. Megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 200 fokon rápirítunk kicsit. Melegen tálaljuk és lehetőleg még aznap elfogyasztjuk, mert a tészta beszívja a tejszínt és másnapra már nagyon száraz lesz. Isteni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése