2011. augusztus 14., vasárnap

Szárított paradicsomos csirkés carbonara

Mindennek megvan a maga helye és ideje. Ilyen például az egyik kedvencem a kemencés-csirkés penne, amit mindig a munkahelyen rendelek. Kell a boldogsághormon egy-egy nehéz napon és annyi biztos, hogy én nem csak a csokitól, hanem a tésztától is megkapom ezt. Bár tudom, hogy utánozhatatlan, mégis megpróbáltam reprodukálni.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • kis darab húsos szalonna
  • 30 dkg csirkemell
  • 4 dl tejszín
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kis darab füstölt sajt (vagy gorgonzola az eredeti recept szerint)
  • só, bors
  • fél üveg szárított paradicsom
  • 35-40 dkg penne tészta

A csirkét kis darabokra vágjuk, sózzuk. A vizet feltesszük főni és hagyományos módon kifőzzük a tésztát. A vöröshagymát és a szalonnát feldaraboljuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk. Jöhet rá a csirke, ezt is jól átpirítjuk. Az egészre ráöntjük a tejszínt, belenyomjuk a fokhagymákat és belereszeljük a sajtot. Mehet rá a fűszer: oregánó, bazsalikom, só, bors. Az egészet összeforraljuk.
Előveszünk egy kisebb tepsit. A főtt tésztát beleöntjük, ráöntjük a tejszínes húsos keveréket. A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk vele a tésztát. Az egészet jól összekeverjük. Megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 200 fokon rápirítunk kicsit. Melegen tálaljuk és lehetőleg még aznap elfogyasztjuk, mert a tészta beszívja a tejszínt és másnapra már nagyon száraz lesz. Isteni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések