Tudom tudom. A cím nem kissé erős indítás a desszertek királyához. Mindenki ódákat zeng róla, hogy a tetején lévő karamellréteg áttörése hihetetlen élmény, mint amikor az ember az ajándékot bontja ki, a karamell alatt pedig megbújik az az istenien kellemes vaníliás gőzölt puding! De annyi benne a rizikó hogy nem biztos hogy a végeredmény megéri azt a sok sok izgalommal teli pillanatot amíg elkészül. Persze aki szereti az extrém sportokat, és plusz csak ezért hajlandó be is szerezni egy szakácsfáklyát, na és persze tele van reménnyel és izgatottan készül a csemege elkészítésére, akkor annak valóban nem szabad kihagynia! Edina és én hetekig tervezgettük, de valahogy egyikőnknek sem lett a kedvenc desszertje. Persze sokan azon a véleményen vannak, hogy házilag csak a nagyon gyakorlottak fogjanak hozzá, és hogy inkább minőségi étteremben vagy franciaországi nyaralásunk alkalmával fogyasszuk.
A sok jól használható recept mellett azt is a feladatunknak tekintjük itt a blogon, hogy őszintén véleményezzük az egyes általunk kipróbált ételeket. Ez esetben úgy döntöttünk, hogy jól begyakoroljuk mielőtt legközelebb felszolgálnánk ezt a különös csemegét, és felhívjuk a figyelmet a buktatóira. A sarkalatos pontokat Lila Füge tökéletesen tálalta pontokba szedve, itt most őt idézzük:
Hozzávalók 4 személyre:
Melegítsd fel a sütőt 150 fokra. Helyezz 4 tűzálló tálkát egy mélyebb tepsibe. Oszd el és egyengesd laposra bennük a csokoládét. Óvatosan csurgasd rá a sodókeveréket, vigyázz, nehogy a csoki felkavarodjon. Töltsd fel egy tepsit annyi vízzel, hogy a tálkák közepéig érjen. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre, ezalatt a krém közepe lágyan kocsonyássá válik. Tartsd rajta a szemed, ne engedd hogy a sodó szilárdra főjön. Hagyd kihűlni, aztán hints rá egy kis cukrot és karamellizáld egy szakácsfáklyával. |
2011. augusztus 9., kedd
Csokis Créme Brulée avagy Sok húhó semmiért?
Bejegyezte
Eszti
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése