A világ legszexibb salátája (1 adag)
- 3 érett füge
- 3 szelet pármai sonka v. prosciutto
- néhány szelet mozzarella
- bazsalikomlevelek
- 1 tk. extra szűz olívaolaj
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. méz
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
Grillezett garnélarákok (6 személyre)
- 30-35 nagyobb
méretű tisztított (mirelit) garnéla (~0.5 kg) - 0,75 dl paradicsomszósz
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fehérbor ecet
- 10-12 közepes, friss bazsalikomlevél
- 1 csapott kávéskanál só
- 1 csapott kávéskanál cayenne bors
A zúzott fokhagymát összekeverjük a paradicsomszósszal és olívaolajjal, belekeverjük az ecetet, majd apróra vágva hozzáadjuk a bazsalikomot. A végén sózzuk, és elkeverjük a cayenne borssal. A garnélákat a felengedés után belekeverjük a szószba, és 4-5 órát állni hagyjuk. A bepácolt rákokat aztán saslikos hurkapálcára tűzzük, majd grillen, közepes lángon 4-5 perc alatt megsütjük.
Crockpot oldalas (6 személyre)
Crockpot (slow cooker, elektromos lassú főzőedény)
- 2 kg sertés oldalas
- olaj (én földimogyoró olajat használtam)
- 2 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál barbecue szósz (én az Aldiban kaphatót használtam)
- 2 evőkanál Worchester szósz
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál cukor (én nyírfacukrot használtam, de barna cukorral lenne az igazi)
- 1 kávéskanál kávéskanál só
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk (én Robochef-fel szoktam, ebben az esetben tényleg nagyon apróra zúzni), majd olajon megdinszteljük. Amikor kezd pirulni a hagyma, hozzákeverjük a szószokat, ecetet, cukrot, majd addig főzzük kis lángon, míg fel nem forr.
A megtisztított oldalast kb 10 cm-es darabokra vágjuk, majd belemártjuk a szószba, és utána a lassú főzőedénybe helyezzük a darabokat. A végén a maradék szószt ráöntjük a hús tetejére, és kicsit megrázzuk az edényt, hogy egyenletesen folyjon le a szeletek között. Lefedjük, majd alacsony fokozaton 5-6 órán át főzzük a lassú főzőedényben.
A kész oldalas szeleteket grillezéskor melegíthetjük a rácson is, akkor kicsit szárazabbak lesznek a szeletek, vagy tálalhatjuk a crockpot-ból, ha igazán szaftosan szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése