A leveles tésztáról régebben már volt szó, és arról is hogy nagyon jól jön ha az ember nem akar egy fél napot a konyhában ácsorogni. Ez most ismét egy egyszerű változat amit -a sonka kihagyásával- vegetáriánusok is bátran fogyaszthatnak. Lehet belőle egy kis vendégváró falat, vagy például salátával kiegészítve egy könnyed ebéd.
Hozzávalók:
A lilahagymát, a pritamin paprikát, és a sonkát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük. A lilahagymát megpároljuk, és rádobjuk a paprikát. Ha az is megpuhult, akkor jöhet a gomba. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sonkacsíkokat. (Vegák ezt a lépést kihagyhatják.) Ezután felöntjük a tejszínnel, és ha kicsit összeforrt, akkor hozzáadjuk a kétféle sajtot. A tésztát kitekerjük és kétfelé vágjuk. Az egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másikkal pedig beborítjuk azt. Körben villával összenyomkodjuk, és megkenjük tojással a tetejét. 180 fokon 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 piros pritamin paprika
- 1 doboz barna csiperke gomba
- 15 dkg füstölt sonka (elhagyható)
- 1 dl tejszín
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg fokhagymás sajt
- 1 Tante fanny leveles tészta
- 1 tojás
- só
- bors
A lilahagymát, a pritamin paprikát, és a sonkát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük. A lilahagymát megpároljuk, és rádobjuk a paprikát. Ha az is megpuhult, akkor jöhet a gomba. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sonkacsíkokat. (Vegák ezt a lépést kihagyhatják.) Ezután felöntjük a tejszínnel, és ha kicsit összeforrt, akkor hozzáadjuk a kétféle sajtot. A tésztát kitekerjük és kétfelé vágjuk. Az egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másikkal pedig beborítjuk azt. Körben villával összenyomkodjuk, és megkenjük tojással a tetejét. 180 fokon 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése