2011. november 7., hétfő

Kolbászos, sajtos muffin

Akárhogy is, azért ha gyorsan kell valami harapnivaló és nem akarunk chipset tolni a vendégek orra alá, akkor a muffin mindig bevethető. Gyors és végtelen a variáció. Ezt a változatot Bálintnak ajánlom. :)


A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, zsírral, vajkrémmel és a fűszerekkel alaposan elkeverjük és sütőporos lisztet hozzáadjuk. Az állagán ilyenkor még kicsit korrigálhatunk. Ez lehet még olaj vagy liszt, de ne felejtsük el, hogy
a fehérje még sokat lazít rajta. A kolbászokat karikára vágjuk és néhányat belkeverünk a tésztába. A sütőformát kibéleljük a papírkosarakkal és mindegyiket, majdnem a feléig megtöltjük és két kolbászkarikát és egy csipet reszelt füstöltsajtot teszünk a közepébe. Erre jön még egy kanál tészta (én majdnem tele szoktam rakni a muffinformát mert akkor szép magas lesz), végül a tetejükre megint kolbászkarika és sajt. 15-20 percig előmelegített sütőben sütjük.

Hozzávalók 24 db-hoz:
  • 1-2 csomag snack csípős kolbász
  • reszelt füstöltsajt
  • 38 dkg liszt
  • 7 tojás
  • 2 sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 kanál magyaros vajkrém
  • 1,5 kanál zsír
  • só, bors


1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések