Mindig elvarázsolnak a szakácskönyvek, és valami fura vágy hajt hogy birtokoljam is őket, főleg ha tele vannak szebbnél szebb fotókkal, és ínycsiklandó, vagy épp pofon egyszerűnek látszó receptekkel. Aztán mikor végignézek a polcon, elfog a lelkiismeret furdalás, hogy még mindig nem próbáltam ki a régóta kiszemelt recepteket. Legtöbbször a neten kutatok, és hajlamos vagyok elfeledni az otthon csücsülő albumokat, vagy egyszerűen munkából hazamenet kell SOS bevásárolnom. De a múlt hétvégén erőt vettem magamon, és végre kiszemeltem az ebédnek valót. Szeretek mindig valami új hozzávalót kipróbálni, hogy ezzel is gyarapítsam a gasztrotudást, merthogy ezt a lányokkal együtt mindannyian nagyon fontosnak tartjuk. Ezúttal egyik kedvenc sorozatomnak hódoltam, nevezetesen a BBC-s GoodFood magazinnak, és azon belül is a 101 csípős és fűszeres étel című résznek. (A receptet egy picit átalakítottam...) A választott új hozzávaló pedig a Worcestershire-szósz, amivel eddig még nem találkozhattatok a blogon.
Hozzávalók a Worcestershire szószos csirkéhez (4 adag):
Hozzávalók az aranyló burgonyához (4 adag):
Hozzávalók a Worcestershire szószos csirkéhez (4 adag):
- 4 ek. Worcestershire szósz
- 4 ek. narancslé
- 4 ek. angol mustár
- 3 ek. méz
- 4 csirke felsőcomb bőrével
- 4 csirke alsócomb bőrével
Hozzávalók az aranyló burgonyához (4 adag):
- 1 kg burgonya
- 1/2 tk. kurkuma
- 3 ek. olíva- vagy napraforgóolaj
- 1/2 teáskanál őrölt piros paprika
- szemcsés tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése