A kép alapján egy horrorfilmben is lehetnénk, de még a rakott karfiolt sem zárhatnánk ki... Nem, nem a Malackaraj oldalán vagyunk, ez még mindig a TeaRoom, és bármennyire is igyekszünk a lehető legszebb fotókat feltölteni az oldalunkra, akadnak kivételek. Néha az esztétikumot felülírják az ízek, és ez most pont egy ilyen post. Alcímnek akár azt is adhattuk volna, - ha nem lenne totál elcsépelt - hogy "Ronda és finom", mert jelen esetben pontosan erről van szó. Igazi rusztikus melengető pudingos-krémes, és egyáltalán nem flancos süti. Amolyan lustálkodós esti vagy késő délutáni kényeztetés.
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl olajat, majd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Vajjal kikent tepsibe tesszük, vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. Két pohár tejfölbe elkeverünk 4 ek porcukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, és meglocsoljuk vele a sütit, majd még 2-3 percre visszarakjuk a lekapcsolt sütőbe.Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk langyosra vagy teljesen kihűlni.
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
- 5 tojás sárgája, és fehérje keményre vert habja
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl olajat, majd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Vajjal kikent tepsibe tesszük, vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. Két pohár tejfölbe elkeverünk 4 ek porcukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, és meglocsoljuk vele a sütit, majd még 2-3 percre visszarakjuk a lekapcsolt sütőbe.Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk langyosra vagy teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése