A foccacia-ból most egy egyszerű zöldfűszeres változatot készítettem el.
Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg porélesztő
- 3 ek olaj
- 3 dl melegvíz
- 2 tk só
- 100 g vaj
- 2 szál póréhagyma apróra vágva
- 1 fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
- friss kakukkfű apróra vágva
- só, bors
A tészta hozzávalóit összekeverem és addig gyúrom, amíg gumiszerű állagot nem kapok. Lefedem és meleg helyen duplájára kelesztem.
A fűszervajhoz összekeverem a hozzávalókat. Itt természetesen más, szabadon választott fűszereket is használhatunk.
A tésztát kinyújtom, és kb. 10x15 cm-es téglalapokat vágok belőle. Megkenem a fűszervajjal (kicsit olvasszuk meg, hogy könnyebben kenhető legyen). Képzeletben elharmadolom és a 2 szélét középre hajtom (mintha egy pénztárcát csuknék össze). A tetejét is megkenem fűszervajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 8-10 percig sütöm.
Nagyon guszta lett, viszem a receptet! Imádjuk a sós sütiket, kipróbálós lesz!
VálaszTörlés