2013. december 23., hétfő

Játék és interjú a Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeummal





A konyha, művészet. Szeretjük a szépet mert etetni nem csak a testünket, a lelkünket is kell. Karácsony időszakában erre fokozottan érzékenyek vagyunk, szükségünk van a feltőltődésre az igényes kikapcsolódásra. Egy szerencsés követőnk, másodmagával eltölthet egy szép délután A a varázslatos Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeumban és a Sövény Aladár Teaházban.
Októberben velünk együtt a látogatók is egy kicsit belekóstolhattak ázsia ízvilágába. Erre a napra készítettünk egy egzotikus fűszeres kekszet, ami nagyon egyszerű, karácsonyig még elkészülhet. :)


Tímár Andrást, a múzeum kommunikációs igazgatóját kérdeztük:
1., Itt minden arany, ami fénylik? Pontosabban mit láthat aki ellátogat Hozzátok? 
Több mint ezer, nagyrészt aranytárgyat láthatnak a látogató. Dr. Zelnik István négy évtized alatt egy hatvanezer darabból álló délkelet-ázsiai kollekciót gyűjtött össze. Ebben a kollekcióban van egy háromezres aranytárgycsoport, amelynek a legjavát mutatjuk be. Felvonultatjuk a buddhizmus, a hinduizmus legfontosabb ábrázolásait, a tengeri selyemút kereskedelmi árucikkeit, több ezer éves törzsi tárgyakat, valamint a Vietnam és Kambodzsa területén létező birodalmak kincseit is. 

2., Múzeumlátogatás alkalmával mindenki szeret hazavinni egy kis emléket a látottakról, ez leggyakrabban talán képeslap valemely műtárggyal. Milyen szuveníreket vehetünk a shopban?Aki esetleg karácsonyra szeretne vásárolni milyen kínálatból választhat?
Az Aranymúzeum shopja a hagyományos múzeumi boltoktól eltérően igazi régiségeket árul. Vehetünk akár több ezer éves műtárgyakat is, vagy letűnt királyságok emlékeit. A hatezer forintos tételektől az akár több milliós ritkaságokig sokféle fém, porcelán, fajansz, kő, drágakő tárgy közül válogathatnak a látogatók. Természetesen a hagyományos szuvenírek is kicsit mások nálunk, amelyek szintén Ázsiából származó különlegességek, mint például a hüllőkből készült kulcstartók, díszek, pénzcsipeszek.

3. A múzeum része egy gyönyörű Teaház és egy télen-nyáron csodás kert vízeséssel, egzotikus növényekkel, szobrokkal. Ez bárki számára megtekinthető, mégis kiknek és miért ajánlod, hogy látogasson el ide?
A Teaházunk a béke és a nyugalom szigete Budapesten. Magas minőségű fehér, zöld és fekete teákat tartunk, amelyeket tradicionális magyar porcelánokban kóstolhatnak meg a vendégeink. Az egyes teák jellemzőit, azok elkészítésének módját pedig kérésre ismertetik a felszolgálóink. Kávéink között megtalálható egy igazi ritkaság is, a Kopi Luwak, amely megjárta a maláji pálmasodró macska gyomrát  is. Azoknak ajánlom a Teaházunkat, akik keresik azt a különleges atmoszférát, amelyet csak Ázsia tud nyújtani. 

4., A jövőben milyen programokkal készültök?
A rendszeres múzeumi napunkkal januárban is jelentkezünk, amikor tárlatvezetésekkel, előadásokkal, táncbemutatókkal várjuk a látogatókat. A közelgő programokról a múzeum oldalán és facebook oldalán tájékozódhatnak a látogatóink.


1 megjegyzés:

  1. Ever wanted to get free Instagram Likes?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by using Add Me Fast?

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések