2012. szeptember 17., hétfő

Paprikás sajtkrém

Nagyon szeretem a sült paprika édes-füstös ízét amikor hétvégén néha grillezünk. Nemrég láttam Ritánál egy jó ötletet arra, hogy hogyan lehet belecsempészni a hétköznapokba ezt az élményt, és remek vacsorát vagy reggelit varázsolni belőle. Íme egy jó kis sült kápiás sajtkrém, ami nem mellesleg nagyon jól néz ki egy üvegben sávosan lerakva, de a két különböző íz remekül ki is egészíti egymást. Ezen az elven készíthetünk más különleges sajtkrémeket is. Én már ki is találtam a következő párost: sült mézes körte kéksajtos krémsajttal... hmmm...

Hozzávalók: (2 db 3 dl-es üveg)
  • 8-10 db kápia paprika
  • olívaolaj v. szőlőmagolaj
  • 200 g feta sajt villával összetörve
  • 225 g vajkrém
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • bors

A paprikákat mossuk meg, picit szurkáljuk meg itt-ott villával, tegyük egy tepsibe, és 200 fokon süssük amíg meg nem ráncosodnak és feketednek picit. Közben a feta sajtot a vajkrémmel és a fokhagymával jól keverjük össze, és tegyük félre.
Ha megsült a paprika, akkor rögtön tegyük egy zacskóba, vagy egy tálba amit lefedhetünk. 10 perc után így könnyen le tudjuk majd húzni a héját. Ezután szedjük ki a magokat, és vágjuk apróra a húsát. Ízesítsük egy kis olajjal és borssal.
Jöhet a rétegezés. Figyeljünk a mennyiségekre, hogy minden üvegbe egyformán jusson a paprikából és a sajtkrémből is.


1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések