2012. szeptember 3., hétfő

Krumplis palacsinta baconbe tekerve, csirkemájjal

Bizony fő az egészség, de csak próbáljatok meg a szülői háznál jönni a diétával meg fogyókúrával miközben az asztal roskadozik a tésztáktól, süteményektől és jobbnál jobb húsételektől. Legtöbben így nőttünk fel. Ritka kivétel ahol tudatosan egészségesen táplálkozott már az előző generáció is. Nekünk, akik ezt láttuk ez rögzült belénk nehéz a változás és főleg nehéz a lemondás. Lemondani erről a szénhidrátban, zsírban gazdag de sajnos rendkívül finom és egyszerűen elkészíthető ételről? Nekem nem siekrült, no de majd lemozgom ;)



Adagokat sajnos nem fogok tudni pontosan írni mert nem néztem de talán mindenki készített már palacsintát és krumplipürét a családnak. Hát kb most is ez a mennyiség szükséges.
Feltesszük sós vízben  főni a burgonyát, addig bekeverjük a palacsinta tésztát (inkább pici sóval vagy nélküle de cukor most nem kell bele). Félretesszük kicsit, addig előkészítjük a hagymás krumplipüré hozzávalóit. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és az összetört burgonyához kavarjuk. Hozzáteszünk még ízlés szerint vajat és 1-2 kanál tejfölt. Picit sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk.
Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük őket az előzőleg elkészített krumplis masszával. A palacsinta két oldalát picit behajtjuk mielőtt feltekernénk. Mindegyiket egy-egy baconbe csavarjuk. Tűzálló tepsit kicsit megolajozunk és szép sorban belefektetjük a megtöltött palacsintákat. Itt-ott tejfölt csepegtetünk rá és megszórjuk apró szalonna darabokkal. Sütőben sütjük amíg a széle kicsit ropogós nem lesz.
Ez így önnmagában is laktató ízletes ebéd. Ha marad belőle másnap akkor készíthetünk hozzá egy kis resztelt csirkemájat: A csirkemájat megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megdinszteljük. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemáj csíkokat, az apróra vágott fokhagymát, sóval, majorannával, őrölt borssal  fűszerezzük. Pár perc alatt készre sütjük. A maradék töltött palacsintát karikákra szeljük, tepsibe rakva átforrósítjuk és a máj mellé köretként tálaljuk.
Ha tehetitek ne mondjatok le róla :)

Hozzávalók:
  • palacsinta (2 tojás, liszt, víz, kis tej, só)
  • burgonya
  • bacon
  • szalonna kockák
  • tejföl
  • vaj
  • vöröshagyma
  • só, bors, olaj a sütéshez
  • Májhoz: csirkemáj (kb 40-50 dkg), vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoranna, só, bors

2 megjegyzés:

  1. Egy szempillantás alatt beleszeretett épp diétázó:-)) családom:-)) Megrendelés megtörtént:-))Köszönjük!

    VálaszTörlés
  2. Remélem nálatok is bekerül a családi szakácskönyvbe és hagyománnyá válik diétás időszakokban ;)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések