Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 2 kisebb vöröshagyma
- 1 krumpli
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csirke v. zöldségleveskocka
- 600g (fagyasztott) zöldborsó
- egy csokor friss menta
- frissen őrölt fekete bors
- só
A vöröshagymát, a krumplit, a répát és a két féle hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel kisebb darabokra. 2ek. olívaolajon egy nagyobb edényben (félig lefedve) pirítsuk addig még a répa meg nem pirul, közben borsozzuk. Egy kancsóba dobjuk a két leveskockát, 1,5 l forró vízzel keverjük el, majd öntsük a zöldségekhez. Adjuk hozzá a zöldborsót és forraljuk fel, majd gyöngyöztessük 10 percig és közben adjuk hozzá a menta leveleit. Vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. A tetejét díszítsük mentával és tálaljuk fokhagymás sajtos pirítóssal. (Jamie O. receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése