2011. május 25., szerda

Mentás Zöldborsó krémleves Sajtos-fokhagymás pirítóssal

A krémlevesek ízvilága nagyon izgalmas és sokszínű, igyekszünk ezt be is mutatni. Eddig brokkoliból, tökből és bogyós gyümölcsökből is készítettünk. Következzen most a zöldborsó krémleves, kicsit másképp.

Hozzávalók:
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 1 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csirke v. zöldségleveskocka
  • 600g (fagyasztott) zöldborsó
  • egy csokor friss menta
  • frissen őrölt fekete bors
A vöröshagymát, a krumplit, a répát és a két féle hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel kisebb darabokra. 2ek. olívaolajon egy nagyobb edényben (félig lefedve) pirítsuk addig még a répa meg nem pirul, közben borsozzuk. Egy kancsóba dobjuk a két leveskockát, 1,5 l forró vízzel keverjük el, majd öntsük a zöldségekhez. Adjuk hozzá a zöldborsót és forraljuk fel, majd gyöngyöztessük 10 percig és közben adjuk hozzá a menta leveleit. Vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. A tetejét díszítsük mentával és tálaljuk fokhagymás sajtos pirítóssal. (Jamie O. receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések