2012. május 30., szerda

Pirított szardellamorzsás, paradicsomos tészta

Sok szép szakácskönyvet vettem vagy kaptam mióta a bloggal foglalkozom, de legtöbbször mégis a neten kutatok receptek után, ezért mindig lelkiismeret furdalásom van, hogy alig-alig nézek bele a könyvekbe. De ezentúl nem így lesz, ugyanis készítettem egy bakancslistát, és tartom magam ahhoz, hogy elkészítsem a rajta szereplő recepteket. Jöjjön hát az első a Lila Füge szakácskönyvből, ami biztosan visszatérő vendég lesz az asztalon, mivel a szardellás kenyérmorzsa egyszerűen zseniális!


Hozzávalók:
  • 40 dkg chilis-fokhagymás spagetti tészta
  • 7 dkg héj nélküli friss kenyér morzsává darálva vagy apróra összetépkedve
  • 7 szardellafilé
  • 1 ek. olaj a filéről
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg magozott fekete olajbogyó (durvára vágva)
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. petrezselyem (aprítva)
  • 2 ek. bazsalikom (tépkedve)
  • 7 dkg parmezán
  • frissen őrölt bors
A tésztát fogkeményre főzzük, majd a főzőléből félreteszünk fél decit. 2 ek. olívaolajra rádobjuk a finomra aprított fokhagyma felét, és a szardellafiléket. Amint a szardella elolvad, rádobjuk a kenyérmorzsát, és 5 percig pirítjuk, amíg világosbarna színt kap, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A serpenyőbe tesszük a maradék olívaolajat, és fokhagymát, rádobjuk a paradicsomokat és lefedjük. Három perc párolás után a paradicsomokat villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az olajbogyót, majd sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük a tésztát, és megszórjuk parmezánnal, petrezselyemmel, és bazsalikommal. A végén hozzáadunk egy keveset a tészta főzőlevéből, ettől a mártás krémesen bevonja majd a tésztát. Legvégül rátesszük a szardellás morzsát, és még egy kis parmezánt. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések