2012. május 8., kedd

Epres joghurttorta

Habkönnyű, hűvös desszert, meleg napokra. Előnye, hogy nagyon finom, gyorsan elkészül a hátránya pedig, hogy gyorsan elfogy.

A piskótát sütünk a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből habot verünk. Ezt összeforgatjuk a sárgájából, cukorból és kis sütőporos lisztből készült keverékhez. Előmelegített sütőben 180 fokon, kapcsos formában megsütjük, majd félretesszük. Ha nincs idő piskótát készíteni, akkor babapiskótával is helyettesíthetjük.
A zselatint elkészítjük a zacskó hátoldalán leírt módon és félretesszük kihülni. A joghurtot ízlés szerint édesíthetjük és keverhetünk bele felkockázott gyümölcsöt is. A 2 zacskó habtejszint is felverjük. Ezt a 3 alapanyagot szépen óvatosan összevegyítjük. Elsőként a kihűlt zselatinhoz keverünk egy kis joghurtot, azzal összeforgatjuk, majd jöhet hozzá a többi joghurt és a felvert habtejszín.
Ráöntjük a kész piskótára, természetesen továbbra is a kapcsos formában. Betesszük a hűtőbe legalább 15 percre, addig elkészítjük a tetejére a zselét, amit majd a 15 perc után hűtőből kivett, gyümölccsel feldíszített tortára öntünk.
Újra hűtőbe tesszük, legjobb ha egy éjszakára és másnap fogyasztjuk. Szintén 15 perc alatt...:D




Hozzávalók:

  • 5 dl natúr joghurt
  • ízlés szerint porcukor
  • 2 tasak tejszínhabpor
  • 1 zselatin
  • 2,5 dl víz
  • eper


piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • kis sütőpor
tetejére:
eper vagy más gyümölcs és tortazselé.





6 megjegyzés:

  1. Hát, nem utasítanék vissza egy szeletet! De gondolom nem 50 dl joghurt kell bele? :)

    VálaszTörlés
  2. Adnék is ha lenne még belőle...:) köszönöm javítom 5 dl :)

    VálaszTörlés
  3. A hétvégén megcsinálom diétás verzióban! :)

    VálaszTörlés
  4. Most tudnék belőle enni egy szeletkét, nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  5. Ez a hozzávaló mennyiség mekkora tortaformához ideális?

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések