Ez a recept nem azért kerül fel az oldalra mert valami különös hozzávalót vagy fortélyt rejt hanem azért mert egy olyan alaprecept ami a magyar konyhából és egy olyan igazi otthon töltött láblógatós vasárnapból nem hiányozhat. A pörkölt elkészítésének sok módja van, de abban mindenki egyetért, hogy akkor jó ha sűrű a szaftja. Ezt megfelelő mennyiségű hagymával és/vagy egy kis liszttel lehet elérni. Nokedlivel és savanyúsággal esetleg tejföllel a tetején éri el a legmagyarosabb eredményt, de én túrós csuszával szeretem a legjobban!
Hozzávalók:
- 4 alsó és 4 felső comb, 4 szárny
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1,5 evőkanál őrölt paprika
- 1 tk só
- ízlés szerint erős pista
A hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Közben a csirkehúsokat megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A hagymát lehúzzuk a tűzről és beletesszük az őrölt paprikát. Ezután visszatesszük és rögtön hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Annyi vizet öntünk rá ami ellepi (vagy kicsit kevesebbet), ezután mehet bele a só, és az erős pista. Másfél órán át lassú tűzön fedő alatt főzzük.
Érdekes párosítás.
VálaszTörlés