2013. július 24., szerda

Mogyoróvaj torta és Játék!



A mogyoróvajat mindhárman szeretjük, és sós vagy édes formában is felhasználjuk, persze általában csak mértékkel mert valójában ez a fantasztikus krém egy kalóriabomba. Nemrég megismerkedtünk a Donum Terrae termékekkel, melyek azért lettek fontosak számunkra, mert nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, cukrot vagy tartósítószert, és kiváló minőségű alapanyagok feldolgozásával készülnek. 
Az itt található termékek közül szeretnénk majd nektek bemutatni párat, elsőként a Földimogyorókrémet, ami nem csak finom, de gazdag telítetlen zsírsavakban, jelentős mennyiségben tartalmaz E- és B3-vitamint, mangánt, magnéziumot, valamint bizonyos mennyiségben vasat és szelént. Mértékletes, rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a prosztata rák kialakulásának kockázatát.

Hogy ti is ki tudjátok próbálni ennek a manufakturális kis családi vállalkozásnak a termékeit, játékra invitálunk titeket. A három termékcsoportból, ami a Magolajok, a Natúr magkrémek, és a Gyümölcsecetek, kiválasztottuk a három legkeresettebb terméket amit kisorsolunk majd a résztvevők között. A játék leírása a recept alatt....

Hogy kedvet kapjatok, megmutatjuk mi mit készítettünk a földimogyorókrémből, gyertek velünk játszani!

Mogyoróvaj torta


Hozzávalók 2 db csokis piskótához (21 cm átmérőjű tortaforma):
  • 125 g puha vaj
  • 175 g cukor
  • 3 tojás
  • 135 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 ek. tej
Hozzávalók a mogyoróvajkrémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 1 kk. vaníliapor (vagy egy vanília kikapart belseje)
  • 2 ek. porcukor
  • 3 ek. mogyorókrém, és 2 ek. a márványozáshoz
Hozzávalók a csokiöntethez:
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 2 ek. szobahőmérsékletű tej
  • 2 ek. kakaópor

+ 3 ek. mogyorókrém az első piskótalap megkenéséhez
+ 200-250 g mogyoró a tetejére

  1. A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 fokra.
    A tortaforma oldalát vajazzuk ki, és az aljára vágjunk sütőpapírból kört. Ha van két egyforma tortaformánk, akkor mindkettőt készítsük elő, ha nincs akkor a két piskótát egymás után fogjuk tudni kisütni.
    A piskótához a vajat keverjük krémesre, és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot amíg habos nem lesz. Szintén kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokat is. A lisztet és a sűtőport, és a kakaóport is keverjük hozzá óvatosan, aztán jöhet a tej is. Az egészet addig keverjük, még a hozzávalók teljesen el nem vegyülnek.
    Ha készen vagyunk, akkor a masszát felezzük meg, öntsük az egyik felét a formába, és süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk kihülni. Ezután süthetjük a másik felét.
  2. A mogyoróvajkrémhez keverjük össze a 500 g mascarponét a vaníliaporral vagy vaníliamaggal, a porcukorral, és a 3 ek. mogyoróvajjal. Ha ezzel megvagyunk, akkor óvatosan márványozzunk a krémbe még 2 ek. mogyoróvajat.
  3. A csokiöntethez vízgőz felett, egy hőálló tálban olvasszuk össze a hozzávalókat. (Nem fog túl gyorsan megkötni, de azért igyekezzünk még melegen a torta tetejére önteni.)
  4. A tetejére való mogyorót durván törjük össze, és, pirítsuk meg száraz serpenyőben.
  5. Jöhet a rétegezés, amihez készítettünk fotófázisokat is... 
1. Piskóta, megkenve a mogyorókrémmel.
2. Márványos mogyoróvajkrém, a szélek előtt 2-3 cm-t hagyjunk el.
3. A következő piskótalapot finoman lenyomva, kitoljuk az alatta lévő krémet a szélekre.
4. A csokiöntetet óvatosan tegyük rá, hogy csak kicsit follyon le a szélekre.
5. Végül jöhet a pirított mogyoró.


Játék!

A képen látható termékeket nyerheted meg, ha válaszolsz a kérdésre: 

"Te melyik Donum Terrae terméket próbálnád ki?"

A játék menete:
1. Ha eddig még nem tetted akkor Like-old a Donum Terra
    és TeaRoom Facebook oldalakat.
2. Nézd meg a termékeket a Donum Terrae weboldalán,
    és válaszolj a kérdésre ide a post alá
    Július 30. éjfélig.


Sok szerencsét! :)







37 megjegyzés:

  1. Mézes diókrém ami engem vonz. Apró teasüteménnyel, valami magossal mondjuk.. :)

    VálaszTörlés
  2. Málnaecet, áfonyaecet hmm, jól hangzik!:)

    VálaszTörlés
  3. Mandulakrém, mézes diókrém. :) Nyamm-nyamm lehet. :D

    VálaszTörlés
  4. Istenien hangzik a mézes diókrém, az áfonyaecet és a málnaecet is! :)

    VálaszTörlés
  5. Mindegyiket, de a mandulakrémet, diókrémet, földimogyorókrémet illetve az áfonya és málnaecetet.

    VálaszTörlés
  6. Mézes diókrém, hogy könnyebb legyen a választás :)

    VálaszTörlés
  7. Földimogyorókrémet és az isteni tortareceptedet:)

    VálaszTörlés
  8. Az a helyzet, hogy mindet...de, ha csak egyet lehetne, akkor a Tökmagkrémet. :)

    VálaszTörlés
  9. Nyamiiii! Földimogyorókrém!!!! Imádom! :)))

    VálaszTörlés
  10. dióolaj:) fincsi lenne husikhoz, sütikhez:)

    VálaszTörlés
  11. Mézes diókrémet szívesen kipróbálnám :)

    VálaszTörlés
  12. Szezámkrém ha nagyon választani kell, de imádom a különleges ízeket, így az összeset kipróbálnám. :-)

    VálaszTörlés
  13. Mézes diókrém,dióolaj...de,jöhetne bármelyik:)

    VálaszTörlés
  14. Nálam még mindig a tökmagkrém a sztár!

    VálaszTörlés
  15. Én a szezámkrémet tudnám legérdekesebben hasznosítani!

    VálaszTörlés
  16. Mézes diókrém, mandulakrém

    VálaszTörlés
  17. Hú, csoda jól néz ki mind! Szívem szerint az összes termékükből kérnék egy kis kóstolót... ;) De, ami igazán felizgatta az ízlelő bimbóimat, az a natúr krémek közül a Mézes Diókrém!

    VálaszTörlés
  18. A szezámkrémet kipróbálnám szívesen.

    VálaszTörlés
  19. A tökmagolajat próbálnám ki.

    VálaszTörlés
  20. A natúr magkrémek nagyon érdekelnek! Főleg a mézes diókrém :)

    VálaszTörlés
  21. Az áfonyaecetet és a szőlőmagolajat! :)

    Üdv,
    Horváth Zsófi

    VálaszTörlés
  22. Áfonyaecet, dióolaj és diókrém, biztos mindegyik finom!

    VálaszTörlés
  23. Hú, a mézes diókrémet! Aztán sorban a többit.

    VálaszTörlés
  24. A magkrémek közül bármelyiket, az ecetek közül a gránátalmát! (I. Viki)

    VálaszTörlés
  25. A gránátalma és málna eceteket!

    VálaszTörlés
  26. én a mandulakrémmel szemezek: házi foszlós brióson... hmm

    VálaszTörlés
  27. Földimogyikrém.Tobzódás,habzsolás garantált!

    VálaszTörlés
  28. A tökmagolajat próbálnám ki.

    VálaszTörlés
  29. A földimogyorókrémet!
    (P.K. Józsa)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések