2012. október 1., hétfő

Avokádós, banános csokitorta

Ez a torta nagyon puha, nagyon csokis és nagyon egyszerű elkészíteni.
Régóta szerettem volna kipróbálni milyen süteményben az avokádó. Pár napja vettem egyet, ebből a nagyon egészséges gyümölcsből, de akkor még nem volt vele különösebb célom. 2-3 nap alatt jól beérik, vagyis puha lesz, na ekkor jó felhasználni. Nekem is döntenem kellett. Vagy nézek recepteket és beszerzek még mindenféle egyéb hozzávalót vagy azonnal nekilátok abból ami itthon van. Persze az utóbbinál döntöttem mert akkor hamarabb ehetem a csokis sütit. Eddigi tapaszatalatimra hagyatkoztam az adagokat illetően és szerencsére egy igazán krémes állagú könnyen elkészíthető csokitortát sikerült alkotni.
 A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat két evőkanál cukorral habosra keverjük. Egy bő evőkanálnyi vajat enyhén megolvasztunk és azt is hozzákeverjük a cukros tojássárgákhoz. Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját majd a puha gyümölcshút belekanalazzuk a tálba. Egy érett banánt is hozzádarabolunk, majd botmixerrel összeturmixoljuk, így jól elkeverdik a tojásos, cukros massszával.
Hozzáadunk még egy kis pohár natúr joghurtot is. Tovább édesítjük egy evőkanál juharsziruppal. 17 dkg lisztet kimérünk, félcsomag sütőport és ízlés szerint kakaóport (kb 3-4 evőkanálnyi) keverünk hozzá. A kakaóporos lisztet is hozzákeverjük az eddig elkészült masszához, majd beleszórunk egy tábla apróra vágott étcsokit. Végül a tojásfehérje habbal óvatosan átforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, kb.170 fokon sütjük. (kb. 30 perc) Úgy a jó, ha a belseje még kicsit ragacsos, vigyázzunk ne süssük agyon.

Forrón, hideg vaniliafagyival tökéletes, de hidegen, melegen, aznap és másnap is nagyon puha, krémes, csupa csoki dessszert.
Ha valaki igazán egészségesen szeretné elkészíteni akkor nyirfacukrot és mandulalisztet használjon.


Hozzávalók:

1 érett avokádó
1 érett banán
4 tojás
17 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
1 evőkanál juharszirup
1 pohár joghurt (2 dl)
3-4 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
1 tábla étcsoki


1 megjegyzés:

  1. nyamiiiiiiiii:D összefut a nyálam is:D

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések