Húsvétra nagy izgalommal vártam a családot, és szerettem volna valami extrával is előállni. Ez nálam lassan szakmai ártalom, mivel a blogolás most már több mint egy éve minden főzés és sütés alkalmával arra késztet, hogy állandóan újítsak, ismerkedjek és tanuljak. Szóval nálunk ritka, hogy egy-két hónapon belül ugyanaz a kaja felbukkanjon, tuti, hogy valami csavarral kerül újra a tányérra.
Ez alkalommal előételként kacsamájpástétomot készítettem lilahagymalekvárral, amit pirított baguette-n tálaltam. A főétel egyben sült pecsenye kacsa volt, ezért gondoltam a kacsamáj pont ide illő lesz. Nagy sikere volt, és mivel csirkemájpástétomot már készítettem, most megint muszáj volt egy ici-picit variálni az összetevőkön. :)
Hozzávalók a kacsamájpástétomhoz:
Hozzávalók a lilahagymalekvárhoz:
Ez alkalommal előételként kacsamájpástétomot készítettem lilahagymalekvárral, amit pirított baguette-n tálaltam. A főétel egyben sült pecsenye kacsa volt, ezért gondoltam a kacsamáj pont ide illő lesz. Nagy sikere volt, és mivel csirkemájpástétomot már készítettem, most megint muszáj volt egy ici-picit variálni az összetevőkön. :)
- 50 dkg tisztított pecsenye kacsamáj
- 100 g vaj
- 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- fél tk. frissen őrölt bors
- 1 tk. só
- 2 ek. 3 puttonyos Tokaji Aszú
- 100 ml tejszín
Hozzávalók a lilahagymalekvárhoz:
- 50 dkg lilahagyma
- 5 dl száraz vörösbor
- 1,5 dl balzsamecet
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
Egyszerűen imádom a fotóitokat:) Az étkeiteket is, de azokat el kell ám még készítenem:)
VálaszTörlésKöszönjük! Reméljük kipróbálod majd az ételeket is! :)
Törlés