2012. április 18., szerda

Paradicsomos-gombás rizottó, tonhalpogácsa

Ez egy jó kis húsmentes kímélő ebéd, ami jól variálható különböző halakkal, és zöldségekkel. Mivel paradicsom és tonhal fanatikus is vagyok, annál jobb nem is történhetett volna velem, minthogy felfedeztem ezt a két receptet a magyar GoodFood első számából. Csavartam azért rajtuk egyet és végül nagyon jól sikerült, ezért most megosztom veletek, remélem kedvet kaptok hozzá!



Hozzávalók a tonhalpogácsához:
  • 1 nagy burgonya - 300g (60 g CH)
  • 1 tonhalkonzerv (sós lében)
  • 2 szardella filé
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 tk. friss kakukkfű
  • 4 ek. szezámmag
  • fokhagyma granulátum (100% szárított fokhagyma)
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk. füstös őrölt pirospaprika
  • 1 tk. római kömény
  • olívaolaj
A burgonyát főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és villával törjük össze. Amíg a burgonya fő, addig száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot. Ezek után nincs más dolgunk, mint hogy összedolgozzuk a hozzávalókat, és serpenyőben pici olajon kisüssük.


Hozzávalók a paradicsomos-gombás rizottóhoz:
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100g rizs (barnarizs - 70 g CH)
  • 1/2 fej vöröshagyma (100 g - 8 g CH)
  • 200g barna csiperkegomba felkockázva (6 g CH)
  • 1/2 kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 szeletelt konzerv hámozott paradicsom
  • 400 ml zöldségalaplé (bio)
  • parmezán
  • 1/2 csokor petrezselyem felaprítva
  • majoranna
  • frissen őrölt bors
A vöröshagymát felaprítjuk, és az olívaolajon megpirítjuk. Hozzátesszük a gombát, és a majorannát, majd 1-2 perc után jöhet a rizs, amit kicsit átforgatunk. Ezután beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az alaplevet, ízlés szerint parmezánt, és egy kis borsot. Összeforraljuk, lefedjük és időnként megkavarva 20-25 percig főzzük. Ha kell sózzuk, és tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések