Hamburgerről már volt szó nálunk, de a jó kis szenen sült húspogácsák nyáron egész más ízeket varázsolnak elő. Előre leszögezem, ezt a receptet csak erős idegzetűek olvassák végig, hiszen nem kis mennyiségű hústömegről van szó. (Ezt a mellékelt kép is jól mutatja.) Szóval vegák: hátra arc, húsevők mondjátok szépen: ááááááááááááááá
Hozzávalók
- 65 dkg darált marhahús
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 ek. Worcestershire szósz
- só
- frissen őrölt bors
- 20 dkg vékony szeletekre vágott cheddar sajt
- 4 hamburgerzsemle
Továbbá
karikákra vágott vöröshagyma, paradicsom, csíkokra vágott fejes saláta, majonéz, mustár, kecsap
Kapros burgonyasalátához
- 1,5 kg burgonya
- só
- 1 fej karikákra vágott lilahagyma
- 2-3 evőkanál finomra vágott friss kapor
- 4 ek. zsíros tejföl
- 4 ek. majonéz
- só, frissen őrölt bors
Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a húst a vörös- és fokhagymával, a Worcestershire szósszal, bőséges mennyiségű sóval és borssal. A masszából 4 húspogácsát formázunk, és egy kicsit lelapítjuk őket. A hamburgereket közepes hőfokon 15-20 perc alatt alaposan átsütjük, közben egyszer megfordítjuk. Ha sajtos burgert szeretnénk akkor a sütési idő utolsó 2-3 percéban a húspogácsákra 1-1 szelet sajtot fektetünk. A zsemléket felvágjuk, és a vágott felükkel lefelé 1-2 percig a grillrácson pirítjuk. Tálaláshoz minden zsemlébe egy hamburgert, egy szelet sajtot, és tetszés szerint zöldségféléket és ízesítőket teszünk.
Sült krumpli helyett most kapros krumplisalátát ajánlok hozzá. A burgonyát kockákra vágjuk, és sós vízben 10-12 perc alatt puhára főzzük. A kihűlt burgonyát a többi hozzávalóval összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése